– Om man brenner for design, koding og god brukeropplevelse så er dette studiet absolutt verdt å få med seg, sier nettstudent Runar Johan Olsen.

Runar Johan Olsen studerer frontend-utviklingNoroff Nettstudier.

– Brukerne vil alltid ønske teknologiløsninger som kan gjøre hverdagen deres enklere. Denne teknologien utvikler seg vanvittig raskt og dette vil jeg være en del av, forteller Runar.

– Frontend-utvikling er et felt som omfatter mye for tiden. Alle har smart-telefoner, så brukerne går rundt med apper og nettsider i lomma hver dag, sier han.

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

Teknologien utvikler seg vanvittig raskt.Runar Johan Olsen

– Studiet er lærerikt og nyttig, sier Runar.

– Jeg har vært på leting etter en utdanning i webdesign som jeg kunne ta på deltid. Og studiet på Noroff passet perfekt.

– Er det noe spesielt innenfor fagfeltet du liker spesielt godt?

– Jeg fortsatt tidlig i utdanningen min, men så langt liker jeg HTML og CSS best. Det er praktisk og hands-on. Jeg ser også frem til at vi skal begynne med JavaScript.

– Studiet starter bra og enkelt med en fin introduksjonsuke. Læringskurven er fin, men ikke slik at man ikke klarer å holde følge. Lærerne veldig hjelpsomme om man skulle ha vanskeligheter med å forstå noe. Man blir godt forberedt på alle oppgaver man får så lenge man følger de instruksjoner som blir gitt, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen…

– Hektisk men fantastisk hverdag

Med full jobb og familie var det viktig for Runar å kunne studere på deltid.

– Jeg er familiemann som jobber fulltid og med skiftarbeid, så min studiedag må gjøres enten når barna er i barnehage, eller har lagt seg for kvelden, sier han.

– Da er det bare å sette på en god kanne med kaffe og sette i gang med studiene med litt god musikk til. Jeg forsøker å få unna studiene i ukedagene og ta fri i helgene.

Runar sier at nettstudier fungerer veldig bra.

– Hver uke, eller annenhver uke for oss deltidsstudenter, får vi tilgang til et nytt undervisningsopplegg av veilederne. Ukene består av videoleksjoner, gjerne med noe lesing, og noen oppgaver relatert til fagstoffet slik at vi får testet ut det vi har lært. Alle disse oppgavene er praktiske og fine oppgaver.

Jeg forsøker å få unna studiene i ukedagene og ta fri i helgene.Runar Johan Olsen

– Det er fint å studere på Noroff. Jeg er svært fornøyd med skolevalget, sier han.

– Hvordan vurderer du faglærerne dine?

– De får 10 av 10, sier Runar.

Han har også noen tips til nye frontend-studenter.

– Nye studenter kan glede seg til en hektisk men fantastisk ny hverdag som frontend-student. Og om det skal være noe hvor dere står fast eller ikke forstår så må du ikke nøle med å ta kontakt med enten medstudenter eller lærere. Du får meget kjapp respons og du får veldig god hjelp.

– Forespørselen etter frontend-utviklere er veldig stor. Om man brenner for design, koding og god brukeropplevelse så er dette studiet absolutt verdt å få med seg, sier Runar.

Slik studerer du på nett


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top