– Noe av det som gjør design så tiltalende, er jo nettopp at det er komplisert, sier Sarah Svanes.

Da Sarah Svanes begynte å studere grafisk designNoroff Stavanger, visste hun ikke hvor altomfattende grafisk design egentlig er. Nå, to år og én praksisplass senere, er hun mer nysgjerrig på faget enn noen gang.

– Det har vært veldig lærerikt. Dybden i faget overrasket meg. Det er så mye mer enn bare design, sier hun.

Sarah mener selv at hun passer til å være grafisk designer. Det hadde hun en anelse om før hun søkte på studiene.

– Jeg har interesse for faget, og så liker jeg at det er en blanding av kreativitet og fagkunnskap. Så jeg får lov til å bruke begge hjernehalvdelene, forteller hun.

Jeg liker at det er en blanding av kreativitet og fagkunnskap.Sarah Svanes

Grafisk design er en praktisk kreativ utdanning med fokus på visuell kommunikasjon. Studentene lærer å jobbe fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon. Noe av det som gjør design så tiltalende, er jo nettopp at det er komplisert. Det synes i hvert fall Sarah.

– Det er jo så mye mer til design enn det man ser på overflaten, sier hun, – Det vanskelige er å lære seg det tekniske men samtidig se helheten, historien og essensen i design.

Mens første studieår handler mye om å gjøre seg kjent med programvare og å lære seg teori, vies andre året til større prosjekter. Det liker Sarah:

– Et typisk prosjekt vil være å jobbe med identitet, profilen til en bedrift, der man prøver å trekke ut hovedessensen i hvem bedriften er, hva de vil kommunisere og å finne verdiene deres. Så koker vi det ned i en logo, større visuell profil med farge og typografi og bildepakker som reflekterer verdiene og essensen i selskapet, forteller hun, – Det synes jeg er kjempespennende. Og utfordrende.

Artikkelen fortsetter under videoen...

Praksis hos designbyrå

I disse dager skjerper Sarah de faglige evnene sine hos et av regionens høyest ansette designbyråer.

– Jeg er i praksis hos Montaag. Det er enormt lærerikt. Det er jo utrolig bra folk som jobber der, folk med veldig sterk teamdynamikk. De lærer meg kjempemye. Blant annet får jeg jobbe med veldig varierte prosjekter og blir kastet inn i det meste. Siden jeg begynte har jeg jobbet med alt fra pakkedesign til utforming av profil, logo, layout og profilmanualer.

Studiene på Noroff er akkurat over. Snart glir også praksisdagene over i sommerferie, og Sarah forteller hva hun tar med seg fra utdanningen sin:

– Det er veldig praktisk relatert på Noroff, og man får veldig god veiledning. Det er de to sterkeste sidene ved Noroff, sier hun, men fastholder at det er de ivrige studentene som virkelig kan skinne ved studiestedet. – Jeg tenker at det er viktig å være nysgjerrig, og å lære mer enn det som er helt nødvendig å lære. Det gjør at man får en helt annen dybde i faget. Man får en annen forståelse av sammenhengen.

Det er veldig praktisk relatert på Noroff, og man får veldig god veiledning.Sarah Svanes

Allikevel, ved studieslutt føler Sarah at hun, som alle designere, aldri kommer til å bli helt utlært.

– Jeg har lyst til å bli sterkere på idéutforming. For det går jo innom alle de forskjellige områdene av design. Utrolig kjekt å jobbe med varierte aspekter ved design. Nå innser jeg viktigheten av å forstå historien og opprinnelsen til design, sier hun.

Og hvis alt går som det skal, får vi rogalendinger nyte godt av Sarahs design i årene som kommer. – Jeg har lyst til å jobbe i et byrå i byen når jeg er ferdig, sier hun.

I tillegg til Stavanger er grafisk design tilgjengelig i Oslo, Kristiansand og via Nettstudier.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top