– Arbeidsmiljøet i byrået er ganske likt det vi har på skolen.

Når grillforbudet oppheves i Stavanger Øst er det én uke igjen til Annelin Müntzer-Høyvik og Espen Susort kan ta seg ferie. Da kan de se tilbake på to innholdsrike år som grafisk design-studenter ved Noroff Stavanger.

– Jeg synes første året hadde den bratteste læringskurven, sier Espen. – Da måtte vi lære all programvaren. Andre året bruker vi mest på å utvikle oss selv og å gå i dybden.

Annelin er enig.

– År nummer to handler om at vi skal gå grundigere til verks. Oppgavene skal være oppgaver som du kan få på en reell arbeidsplass. Det er forventet at du jobber veldig selvstendig utenom veiledningstimene, sier hun.

Jeg synes første året hadde den bratteste læringskurven.Espen Susort

Ut i jobb

Det selvstendige arbeidet har gitt resultater, både for Annelin og Espen.

– Jeg lånte pult hos reklamebyrået Melvær&Co i fjor, forteller Annelin. – Så fikk jeg tilbud om å freelance litt. Når de har mye å gjøre, kan det renne litt arbeid over på meg. Akkurat nå jobber jeg med en stand for en utstiller på oljemessen. Da lager jeg det grafiske, og jeg får plukke ut møbler og være med på det meste. Det dukker opp småoppgaver hver dag, alt fra korrekturlesing til animering.

Espens vei inn i arbeidslivet var litt annerledes.

– Læreren min tipset meg til sjefen på Melvær&Co. Så kom jeg på intervju og viste frem en animasjon jeg hadde laget. Og den likte de godt. Så jeg ble egentlig ansatt på grunn av den ene oppgaven. Og nå lager jeg en animasjonsvideo til ONS sammen med sjefen.

Artikkelen fortsetter under videoen...

Realistiske studier

– Arbeidsmiljøet i byrået er ganske likt det vi har på skolen, forteller Espen.

Annelin har sansen for åpenheten og det faglige miljøet hun finner i byrået.

– Jeg kunne godt tenkt meg å jobbe i et designbyrå. Å være del av et felleskap. Det er veldig bra å få tilbakemeldinger av andre, å få ferske øyne på arbeidet mitt. Veldig verdifullt, sier hun.

Når Annelin snakker om byrålivet, vet hun hva det går i. Studentene på Noroff har nemlig fått et grundig innblikk i Stavangers reklamebransje gjennom de siste to årene. – Vi har besøkt de fleste byråene her i byen, vil jeg tro, forteller Annelin, – Skolen arrangerer dagsbesøk.

Under dagsbesøkene ser studentene at det de lærer på skolen faktisk brukes i det profesjonelle liv. Av og til får de også reelle oppdrag de skal utføre.

– Da er skisseprosessen og researchprosessen veldig viktig, forteller Annelin, – I begynnelsen gikk mange av oss rett inn i oppgaveløsning og programvare uten å researche og skisse først. Det er ikke smart.

Akkurat nå jobber jeg med en stand for en utstiller på oljemessen.Annelin Müntzer-Høyvik

Tips fra avgangsstudentene

Når studiene går mot slutten ser Annelin og Espen at de har fått med seg mer enn grafisk design i verktøykassene sine. Blant annet har de lært seg å bli gode studenter.

– Så hvordan får du mest mulig ut av studiene på Noroff?

– Du får så mye ut av det som du legger i det selv. Men hvis du ikke tar initiativ selv, får du ikke så mye ut av skolen, forteller Espen.

Annelin er enig. – Lærerne her er jo fantastiske, men hvis du bare sitter og venter på å få hjelp, kommer du deg ikke noen vei. Du må være aktiv!

Og aktive mennesker som Anneli og Espen klarer seg godt, enten de løser oppgaver på skolen eller i reklamebyrå.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top