– I løpet av det første semesteret har vi allerede designet og kodet flere nettsider, sier Ida Stensrud.

Ida Stensrud (24) studerer frontend-utviklingNoroff Nettstudier.

– Jeg liker veldig godt å jobbe med koding. Innenfor frontend-utvikling kommer det hele tiden ny teknologi og nye, spennende løsninger å holde seg oppdatert på, sier hun.

– Jeg er utdannet grafisk designer fra før og har stor interesse for digital design. Frontend-utvikling er spennende fordi jeg får gå enda dypere inn i det å lage nettsider. Studiet er utfordrende, og det er gøy! Vi lærer å lage gode løsninger på tvers av ulike plattformer, sier Ida.

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

Vi lærer å lage gode løsninger på tvers av ulike plattformer.Ida Stensrud

– Det er fint å studere på Noroff. Nettstudier fungerer veldig bra, og jeg liker måten de er lagt opp på. Jeg ble anbefalt Noroff av en venn som studerer grafisk design, og jeg er veldig fornøyd med skolevalget mitt, sier hun.

– Jeg synes det er et godt læringsmiljø på nettstudier. Nettstudentene har en felleschat hvor vi diskuterer oppgaver og hjelper hverandre. Faglærerne er flinke, positive og hjelpsomme.

– Realistiske oppgaver

– Hva slags oppgaver jobber dere med på studiet?

– Vi jobber mye med både design og redesign av nettsider innenfor ulike temaer, sier Ida og utdyper:

– Vi jobber også en del med planlegging og prosjektstyring og lærer å skrive gode rapporter og refleksjoner. En typisk oppgave består gjerne av en kort og presis brief. Så er det opp til oss å identifisere hvem målgruppen er, og deretter designe og kode en nettside som skal være responsiv på ulike plattformer. Det vil si at den fungerer både på desktop, nettbrett og mobil, sier hun.

– Oppgavene fokuserer mye på brukervennlighet, UX og universiell utforming. Jeg liker at vi får realistiske og varierte oppgaver som ligner på det vi får i arbeidslivet.

Artikkelen fortsetter under videoen...

– Kan styre dagene selv

Ida sier at man lærer fort på Nettstudier:

– Jeg føler at jeg har lært mye på veldig kort tid. I begynnelsen fikk vi god tid til å bli kjent med studiet, læringsportalen og fagstoffet. Vi startet med designfag hvor vi jobbet en del med tegning, fargestyring, typografi og webdesign i Illustrator og Photoshop.

– Deretter gikk vi over til mer tekniske fag som web- og datateknologi, og videre til koding med HTML og CSS. I løpet av det første semesteret har vi allerede designet og kodet flere nettsider, sier hun.

I tillegg til Nettstudier er frontend-utvikling tilgjengelig på Noroff i Oslo, Bergen og Stavanger.

Studiet er utfordrende, og det er gøy!Ida Stensrud

– Hvordan er en typiske studieuke for deg?

– Det som er fint på nettstudier er at man kan styre dagene sine selv. En typisk studieuke for meg kan være å studere mandag til fredag og ta fri i helgen. Eller at jeg jobber litt lenger et par dager og tar en fridag midt i uken.

– Hvordan vil du bruke kompetansen din videre?

– Jeg håper å få jobb som frontend-utvikler eller å kunne starte min egen bedrift, sier Ida og kommer med følgende råd til nye frontend-studenter:

Det lønner seg å være motivert og kunne jobbe selvstendig og strukturert. Det er også en stor fordel å ha interesse for både grafisk design og koding. Bruk tiden godt! sier hun.

Slik studerer du på nett


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top