– Det er en helt utrolig mestringsfølelse!

Therese Karlsen (21) er straks ferdig med grafisk design-utdanningen sin på Noroff Kristiansand. Nå har hun fått fast jobb som kreatør hos reklamebyrået S & B-N – før studiene er ferdig.

– Det er en helt utrolig mestringsfølelse! sier Therese.

– Det er alltid gøy å få igjen for det, når man har jobbet så hardt.

– Hvordan fikk du jobben?

– Jeg fikk uformelt møte hos S & B-N allerede på førsteåret mitt. Senere fikk jeg være hos dem på utplassering under eksamen. Etter eksamensperioden ville de ha meg der videre, og jeg har vært hos dem nesten hver dag siden. Og nå har jeg nettopp skrevet kontrakt på fulltidsstilling som kreatør, smiler hun.

Nå har jeg nettopp skrevet kontrakt på fulltidsstilling.Therese Karlsen

Therese sier en kreatør har en variert jobb:

– Det er et vidt spekter av oppgaver vi jobber med til vanlig. Det kan være alt fra logoer og plakater, til konseptutvikling og merkevarebygging med massekommunikasjon.

– Kan du si noe om hvilke kunder du jobber med?

– S & B-N har et stort kundenettverk, som inkluderer store merkevarer som Hennig-Olsen, NorgesEnergi, Kristiansand Dyrepark, Boen, Phonero og Sparebanken Sør.

Artikkelen fortsetter...

Intensivt på jobb: Therese sier man må være konsentrert på jobb, men de får også tid til moro. Foto: S & B-N

Lidenskap for faget

Arbeidsdagene beskriver hun som varierte.

– Dagene er aldri like! sier Therese.

– Noen dager er det jobbing på kontoret og andre dager er vi ute for eksempel på fotoopptak, så det er svært varierte arbeidsdager. I bunn og grunn så er det for det meste intensiv og konsentrert jobbing, men vi får også plass til en god dose tull og moro.

– Hva skal til for å lykkes som grafisk designer?

– Dette er jo noe jeg driver å finner ut av selv og det finnes nok ikke noe fasitsvar. Jeg tror grunnlaget for å lykkes er å ha lidenskap for faget og alltid være nysgjerrig.

Grafisk design har vært veldig gøy og lærerikt!Therese Karlsen

– Hvordan har det vært å studere grafisk design?

– Det har vært veldig gøy og lærerikt! Det er et omfattende fagfelt og det finnes aldri noe fasit på hvordan oppgaver skal løses, så det kan også være frustrerende til tider. Likevel er det så interessant og moro å jobbe med at det veier opp for all frustrasjon.

Therese sier hun har lært mye av å jobbe praktisk:

– Personlig mener jeg læringsmiljøet på campus i Kristiansand har et veldig godt utviklingsmiljø. Vi jobber på en effektiv og lærerik måte. Jeg føler jeg har fått mye igjen av å gå på fagskole og jobbe såpass praktisk som vi gjør.

– Vi lærer mye på kort tid- Vi er også en veldig liten klasse, så terskelen for å spørre om det man lurer på er veldig lav, og vi lærer mye av hverandre.

Artikkelen fortsetter...

Studentarbeid: Therese vant gull i studentkategorien i Sabla Bra Reklame.

– Morgan har vært fantastisk

Therese sier hun også har vært fornøyd med faglærer:

– Læreren vår Morgan har vært fantastisk og hjulpet til masse underveis. Jeg setter veldig pris på at han har pushet meg og gitt gode og konstruktive tilbakemeldinger hele veien, sier hun.

Læringsmiljøet på campus i Kristiansand har et veldig godt utviklingsmiljø.Therese Karlsen

– Hva er ditt beste minne fra studietiden?

– Jeg tror fort det blir fadderuken, da alt var nytt og spennende. Der ble jeg kjent med så mange nye og flotte mennesker. Fagrelatert så vil jeg nok si at det var ganske gøy å vinne gull og bronse i studentkategorien under årets design- og reklamekonkurranse Sabla Bra Reklame. 

– Har du noen råd til nye studenter?

– Mitt beste tips er å alltid være frampå. Spør heller én gang for mye, enn én for lite. Det vil du få mye igjen for. Et annet tips er å bygge nettverk så ofte man kan, og forsøk å bli med på så mye som mulig når mulighetene byr seg. Nettverk er viktig! sier Therese. 

Vi ønsker Therese lykke til hos S & B-N.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top