Byrået Dinamo ba om hjelp til å lage en ny nettside. – Prosjektet gikk over all forventning, mener Dinamos Marius Gratte.

I mars fikk studentene på frontend og grafisk design en utfordring av det anerkjente kommunikasjonshuset Dinamo. Oppgaven var å lage en ny nettside for Urmaker Bjerke til utstillingen Oslo Watch Fair.

Nettsiden skulle kommunisere originalitet, verdi og «design på grensen mot kunst», og den skulle skape engasjement for arrangementet.

– Da folkene fra Dinamo la dette frem for oss ble vi vel alle litt lamslått, ikke alle hadde forventet å få et oppdrag av et så stort firma, så tidlig i studiet, sier Svenn Kristoffer Berg, som studerer frontend ved Noroff.

Ikke alle hadde forventet å få et oppdrag av et så stort firma, så tidlig i studiet.Svenn Kristoffer Berg, student

Berg synes prosjektet var utfordrende, men gjennomførbart. I starten av prosjektet kom Dinamo på besøk til skolen, der de forklarte studentene hvordan Dinamo jobber og hva Urmaker Bjerke var ute etter. Allerede dagen etter Dinamo-besøket hadde studentene flere ideer, forteller Berg. 

– Oppgaven vi fikk fra Dinamo ga oss flere ting å tenke på, sier medstudent Martin Eide.

– Interessant prosjekt: Pétur Örn Pétursson og Marius Isaksen Torgersen overbeviser.

Presenterte arbeidet hos Dinamo

Studentene jobbet i små, tverrfaglige grupper på tre personer, der både grafisk design og frontend var representert. Underveis i prosjektet var studentene også på besøk hos Dinamo.

– Prosjektet ga oss innsikt i hvordan frontend-utviklere og grafikere jobber til daglig. Det har på mange måter vært en lærerik og veldig artig opplevelse, sier Berg.

Pétur Örn Pétursson, som studerer grafisk design, kaller prosjektet både interessant og morsomt.

– Det artigste var å samarbeide med studentene fra andre programmer. Alle hadde ulike visjoner for oppgaven, og vi utfylte hverandre bra. Det var også lærerikt å besøke Dinamo og presentere resultatet for dem.

Forsmak på arbeidslivet: Svenn Kristoffer Berg og Veronica Saranda Jakupi presenterer.

– Spennende å se

Marius Gratte i Dinamo synes prosjektet gikk over all forventning.

– Det var virkelig gøy å se hvordan studentene angrep oppgaven med iver og lyst. Det kunne kanskje virke overveldende da vi fortalte hvor mye innsiktsarbeid og research som skal til før man i det hele setter seg ned og begynner å tenke løsning, men det var jo litt av poenget. Vi ville gi studentene en smak av hvordan det vil arte seg når de kommer ut i arbeidslivet.

Vi ville gi studentene en smak av hvordan det vil arte seg når de kommer ut i arbeidslivet.Marius Gratte, Dinamo

Han forteller at studentene klarte å skape interesse for arrangementet, samtidig som de fikk frem det norske, slik som norsk natur og arkitektur.

– Det er spennende å se hvordan studentene, som har vokst opp med teknologi, bruker, former og setter forventinger til ny digitale løsninger, sier Gratte.

Populært designbyrå

Studentene Pétursson, Berg og Eide er selv alle fornøyde med sluttresultatet. Det er også Shabana Jahan, faglærer i frontend. Hun forteller at prosjektet har vært en god erfaring for studentene. Vanligvis presenterer studentene arbeidet sitt foran lærerne, nå fikk de sjansen til å levere for en ekte kunde. Det tror hun har bidratt til at deltagerne har vært ekstra motiverte. 

– Dinamo er en av de beste og mest populære designbyråene, og Noroff har hatt et godt samarbeid med dem over tid. Byrået hadde store forhåpninger om hva studentene skulle levere, og resultatene var fantastiske, sier faglæreren.


Mer om studiene

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top