– Da jeg ble nominert, ble jeg helt sjokkert! sier hun.

Martine Johansen (20) flyttet til Stavanger for å la kreativiteten blomstre på grafisk design-studiet på Noroff. Det førte til Gull i reklame og designkonkurransen Sterk Reklames studentkategori i 2017.

Hun forteller oss om prosjektet sitt.

– Første året på Grafisk Design fikk vi en fiktiv oppgave der vi skulle lage identitet og emballasje til et nytt kaffebrenneri ved navn Beanie, samt tre forskjellige kaffesmaker med to forskjellige størrelser. Det var en utrolig omfattende oppgave som krevde mye, og jeg jobbet masse med å få til et bra og gjennomført konsept, sier Martine.

– Tanken bak designet er at  kunden blir med på en reise hvor man fristes til å prøve forskjellige kaffesmaker, utforske land og bli kjent med deres kulturer. Stiluttrykket er inspirert av gammel post hvor de brukte stempel på pakkene som ble sendt.

– Slagordet på kampanjen gjenspeiler dette og er en vri på det kjente utsagnet om at enhver reise starter med et enkelt steg, sier hun.

Utarbeidet Prototype

– På fremsiden har jeg skåret ut landene for hånd, noe som tok lang tid. Deretter klippet jeg opp fryseposer og brukte plasten og lukkefunksjonen til å ferdigstille en prototype. Slik kan du kan se hvordan kaffebønnene ser ut, hvor brent kaffen er, hvor mye det er igjen i pakken, forteller Martine.

– Dette er en av oppgavene jeg kanskje er mest fornøyd med. Den har krevd utrolig mye tid, så da vi fikk beskjed om at vi skulle sende inn bidrag til Sterk Reklame, tenkte jeg at dette var det mest aktuelle. 

Resultatet ble bildet under og gull i Sterk reklames studentkategori.

Bare nominasjonen var en overraskelse

– Da jeg ble nominert, ble jeg helt sjokkert! Da jeg vant, og måtte opp på scenen for å snakke med konferansieren, var jeg enda mer sjokkert og slet med å finne ord. Det er utrolig gøy at hardt arbeid lønner seg, og at de likte det jeg har designet! sier Martine.

Studiet har hjulpet Martine med å pushe seg hardere og ikke gi opp, men mest av alt er det studievennene på Noroff som har støttet.

– Det som har hjulpet meg mest er nok vennene jeg har fått i klassen. Vi hjelper hverandre og spør om råd når det trengs, sier hun.

Artikkelen fortsetter...

Humor er viktig

– Vi er en liten klasse med tre lærere, så vi blir veldig godt kjent med dem. Vi har mye humor, som er viktig. Lærerne kommer også med mange råd. De introduserer oss til mange dyktige mennesker som vi kan ta med videre og bruke som inspirasjon, noe som er veldig nyttig.

– Det jeg liker best er at du blir kjent med andre og får jobbe med det du liker. Oppgavene vi får er veldig utfordrende, og vi får prøve oss på mye forskjellig. 

Ønsker du å følge med på Martines neste grafiske prosjekter kan du følge henne på Instagramkontoen hennes martines_design


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top