– Jeg har alltid hatt interesse for data og teknologi, sier Kristoffer. Nå kombinerer han den nye jobben med nettstudier.

Tiden i klasserommet ble kortvarig for Kristoffer Eide (21) på web- UX- og kodestudiet frontend-utvikling på Noroff Bergen. Kort tid etter studiestart ble han tilbudt jobb som webutvikler.

– To måneder etter studiestart ble frontend-klassen min invitert til bedrift- og studentkveld hos Maksimer AS. Her kom jeg i kontakt med flere webutviklere. Noen dager senere spurte de om jeg ville komme på intervju. Slik landet jeg en fulltidsjobb innen bransjen etter kort tid i klasserommet, forteller Kristoffer.

Han måtte derfor slutte å studere på Noroff Bergen, men kunne fortsette med studiet via Nettstudier.

Jeg føler jeg har havnet i drømmejobben allerede.Kristoffer Eide

– For å kunne fokusere mer på jobben gikk jeg over på nettstudier. Dermed fikk jeg mer kontroll og fleksibilitet over egen arbeidstid. For meg er det perfekt å kunne studere på nett, sier han. 

– Kan du fortelle litt om jobben din?

– Maksimer AS driver med design og utvikling av Wordpress-nettsider og WooCommerce-nettbutikker, samt plugins, integrasjoner og andre løsninger. Her får jeg være med og utvikle nettsteder basert på konsepter fra designerne. Jeg får også fordype meg i serverdrift.

– Jeg liker at jobben utfordrer meg. Det at jeg kom ut i jobb så tidlig bidrar til en enda brattere læringskurve. Her får jeg benyttet kunnskapen fra studiet, og lærer mye på kort tid. Jeg føler jeg har havnet i drømmejobben allerede.

Artikkelen fortsetter...

Utdanning i koding: Frontend-utvikling er tilgjengelig i Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Nettstudier. Foto: Adobe Stock.

– Mange flotte medstudenter

– Hva gjorde at du ble interessert i webutvikling?

– Jeg har alltid hatt stor interesse for data og teknologi. Programmering var noe jeg brant for tidlig. Da jeg leste om utdanningen frontend-utvikling skjønte jeg at dette var midt i blinken for meg, og noe jeg ønsket å drive på med.

Det er lett å samarbeide på en skole som er så digital.Kristoffer Eide

– Følelsen av å skape noe interaktivt er det som er mest spennende. Det er også en voldsom vekst innen teknologien og i utviklingsmiljøet. Det er alltid noe nytt å jobbe med og prøve ut, sier han.

– Hva synes du om studiet?

– Studiet fungerer veldig godt for meg. Det er mye nytt, og litt fordypning i ting jeg kan. Jeg liker kanskje CSS, JavaScript og PHP ekstra godt.

– Faglærerne er veldig hyggelige og hjelpsomme, også utenom arbeidstid. De kan fagfeltene sine godt. Det er også mange flotte medstudenter på Noroff, og vi har et godt samhold. Jeg har blitt kjent med mange, både klasseroms-studenter og nettstudenter gjennom samarbeidsoppgaver og fritidsaktivtiter.

– Det er lett å samarbeide på en skole som er så digital, for alle er lett tilgjengelige og som oftest online, sier Kristoffer.

Se Kristoffers GitHub-profil her.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top