Teknologisk know-how har blitt avgjørende for å få jobb. Hos Noroff utstyres morgendagens markedsførere med det siste av både digitale og kreative verktøy.

Mer enn bransjer flest har markedsføring blitt snudd fullstendig på hodet de siste årene. Et fag som før baserte seg nesten utelukkende på å nå ut gjennom aviser, magasiner og på tv utvikler seg nå i talløse retninger på en gang.

For å holde følge med de konstante skiftningene er det like viktig med kontroll på det tekniske som det kreative. Ved studiet digital markedsføring hos Noroff blir studenter trent i tankegang og ferdigheter som etterspørres på arbeidsmarkedet akkurat nå – og ikke for ti år siden.

Det er en stor etterspørsel etter digitale hoder i bransjen, og den kommer bare til å vokse.Fredrik Leth, faglærer

Endrer seg med sjumilssteg

Men hva slags kunnskap og ferdigheter skal egentlig til for å ha livets rett som moderne markedsfører?

– Det handler først og fremst om evnen til å tilpasse seg, sier lærer ved digital markedsføring, Fredrik Leth, og fortsetter:

– Å skjønne at man ikke bare kan basere seg på gammel kunnskap når verden og medievaner endrer seg med sjumilssteg. Det er det vi prøver å tilby her ved Noroff.

Digital markedsføring

Leth har bakgrunn fra prestisjetunge bedrifter som PLAN International Norge og Microsoft, og vet godt hva både store og små selskaper etterspør av digital kompetanse om dagen. Ved Noroff har han som mål å realistisk forberede studentene på hva de kan forvente seg i et trangt og konkurransepreget arbeidsmarkedet.

– Det er en stor etterspørsel etter digitale hoder i bransjen, og den kommer bare til å vokse. Det er utrolig spennende tider for vordende markedsførere, men det har aldri vært viktigere å holde seg oppdatert på alt av digitale verktøy og løsninger.

Studielinjen digital markedsføring har lenge vært tilgjengelig som nettstudium hos Noroff, men det er kun det siste året – i takt med den stadig økende etterspørselen – at skolen har tilbudt klasseromsundervisning. Hittil, sier Fredrik, har tilbakemeldingen vært «overveldende positiv».

– Studentene uttrykker at de får en solid innsikt og forståelse av hvordan man jobber og tenker innen fagfeltet. De tradisjonelle elementene av markedsføring er fortsatt en viktig del av utdanningen, men det er nå nødt til å kombineres med en forståelse av digitale metoder.

Jeg føler at jeg har truffet helt riktig ved å begynne her.Jørgen Indsetviken

– Må hele tiden tilpasse oss

En av studentene som bekrefter Leths tilstandsrapport er Jørgen Indsetviken fra Hønefoss. Tidligere har 24-åringen en bachelor i webdesign, men ville bygge videre på den lille biten av utdanningen som handlet om markedsføring.

– Jeg føler at jeg har truffet helt riktig ved å begynne her, forteller han.

– Jeg lærte litt om markedsføring ved min tidligere skole, men vi gikk aldri i dybden på det rent tekniske.

I likhet med mange utdanninger som baserer seg på fagfelt i kontinuerlig endring, rapporterer Jørgen om et typisk problem ved hans gamle skole.

– Det var en frustrerende følelse av å motta det lærerne selv ble fortalt for 15 år siden. Men i markedsføringsbransjen skjer endringene fra uke til uke. Her på Noroff – i tillegg til den nyeste kunnskapen – lærer vi også hvordan vi selv kan oppdatere oss etter at studiet er ferdig, som er veldig nyttig.

Digital markedsføring utdanning Oslo

Fikk jobb i første året

Men hva kan man egentlig forvente seg av arbeid etter endte studier? Spekteret av potensielle jobber for digitale markedsførere er bredt, men vanlige yrkestitler inkluderer for eksempel markedskoordinator, informasjonskonsulent eller webansvarlig. I Jørgens tilfelle kom tilbudet om jobb allerede midt i studietiden, via en startup fra hjemkommunen Hønefoss. som selger miljøvennlige og etiske klær.

– Det er utrolig gøy å kunne bruke ferdighetene vi lærer på skolen praktisk, selv om det til sammen blir mye arbeid. I tillegg har lærerne vært fantastiske til å veilede meg gjennom prosessen.

Det er utrolig gøy å kunne bruke ferdighetene vi lærer på skolen praktisk.Jørgen Indsetviken

I dag anbefaler han alle med ambisjoner om å jobbe med markedsføring å ta den tekniske biten av faget på alvor. Linja på Noroff er på den måten et ideelt sted å starte.

– Det er mye jobb, men men sitter igjen med vanvittig mye praktisk trening for pengene. Det er tross alt et konkurransepreget arbeidsmarked vi går inn i, og da kjennes det godt å sitte igjen med en kompetanse som faktisk er etterspurt, avslutter han.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top