Studentene fra grafisk design i Kristiansand møtte bransjen på sørlandet for å få tips fra designere, tekstforfattere og kreative hoder. 

Andreas Ceballos tok i mot råd fra bransjen: 

– Hjelpen var utrolig god! Man kan fort se at de vet hva de driver med. Det de sier, peker ut og tipsene jeg fikk var veldig gode, de skal jeg ta med meg videre. De hadde veldig åpne armer og de tok veldig initiativ til å starte samtaler, noe som gjorde det mye lettere å føre en dialog, sier han.

Hva er bra med slike arrangement?

– De bryter barrieren som stopper studenter i å ta kontakt med byråene. Jeg selv har vært litt fram og tilbake om det å ta kontakt for praksisplass, men nå som jeg allerede har møtt dem blir dette mye enklere å gjøre. Mange av dem sa også at vi kunne komme innom for å ta en prat, om vi trengte praksisplass så var det bare å spørre. 

 Artikkelen fortsetter...

BILDET: Til høyre: Cecilie Fosselie, Senior AD, Fundament kommunikasjon + styreleder i Sabla Bra/nestleder i Grafill Sørlandet. Foto: Noroff Marked

Senker terskelen

Cecilie Fosselie er AD i byrået Fundament, og en av initiativtakerne bak Sabla Bra Studenter. Hun oppfordrer flere byråer til å engasjere seg og skape rom for samarbeid og utvikling både for seg selv og studentene i regionen. 

Vi er alltid på utkikk etter unge sultne mennesker, og dette er en flott mulighet til å vise seg fremCecilie Fosselie

– Vårt ønske med å dra i gang Sabla bra er å skape et bedre miljø for kreative yrker på Sørlandet. Vi tar ned terskelen litt og skaper en arena hvor vi bare skal heie på hverandre og løfte frem gode jobber. Et annet formål er å inkludere studenter fra kreative studier på Sørlandet. Dette er en vinn-vinn situasjon for både de og byråene. Vi er alltid på utkikk etter unge sultne mennesker, og dette er en flott mulighet til å vise seg frem.

Hvordan var nivået hos studentene?

– De var veldig åpne og flink til å vise frem arbeidene sine. Det å jobbe tettere mot et byrå underveis tror jeg kan være med å løfte studentene til å gå den ekstra milen for å gjennomføre oppgavene sine enda bedre. Ikke ulikt hvordan hverdagen ser ut i byråene og hvordan de jobber med kundene sine. 

Hun utdyper: 

– Under Sabla Bra Studenter var formålet for kvelden å gi konstruktive tilbakemeldinger på arbeider som studentene vurderte å levere inn som konkurransebidrag. Vi hjalp dem med både det grafiske uttrykket og prøvde å stille spørsmål rundt valg av konsepter, formater og flater. Ikke minst er det viktig å øve seg på presentasjon. Dette er også en stor del av jobben. 

Artikkelen fortsetter...

BILDET: Cecilie Fosselie, Fundament kommunikasjon. Foto: privat

Verdifullt med interships

– Internship er en veldig fin inngangsdør for studenter. Det finnes også stor verdi for byråene som åpner opp for dette og hjelper unge studenter med å komme inn i arbeidslivet. Det skinner bare positivt over de byråene som tar slik ansvar. 

Ofte handler det mye mer om å vise hvilken person du er og at viljestyrken er på plass.Cecilie Fosselie

Hvordan kan bransjen bidra til at studentene blir bedre?

– Vi kan bidra med å være med inkluderende. Jeg tror at det å skape et bedre miljø hvor studentene får et godt forhold til byråene kan være bra for det faglige. Studenter kan for eksempel komme innom med mappen sin før eksamen og vise frem oppgavene for å få en ekstra runde med tilbakemeldinger.  

Hvilke tips ville du gitt grafisk studenter som skal finne seg internship?

– Det absolutt beste tipset jeg har er å be om et møte. Ikke bare sende en mail med en link til hjemmeside, men møte opp og forberede seg godt på å være imøtekommende og vise byråene at dette er noe de virkelig brenner for. Ofte handler det mye mer om å vise hvilken person du er og at viljestyrken er på plass, enn at nivået på arbeidet er tilstrekkelig høyt.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top