Elise (21) går første året på Grafisk Design i Kristiansand, og har endelig funnet et lærerikt og utfordrende studie hun trives godt med.

I høst ble hun plukket ut til å samarbeide med designer Atle Røisland fra Fundament, et av byens største kommunikasjonsbyråer, og prosjektleder i arrangementet Dirty Girls Mud Run, Shanna McFadden Drivenes.

Viktig erfaring å jobbe med kunde

- Av alle bidragene fra utrolig kreative og dyktige studenter, var Elise den som virkelig fanget det jeg tenkte, sier Shanna. - Hun skapte akkurat det jeg var ute etter, og mer enn det jeg selv trodde at jeg ønsket. Alt ble levende!

- En viktig erfaring jeg tror Elise tar med seg fra dette samarbeidet er nettopp å bruke sin teoretiske forståelse til å skape noe håndfast, basere seg på briefen hun får av kunden og arbeide innenfor gitte tidsfrister. Hun vil også forstå markedsføring i sosiale medier på en ny måte, og se en tydelig kobling mellom det designere gjør og det digitale markedsførere gjør.

Vi har nasjonale ambisjoner for dette merket, og Elise hjelper oss å bygge det.Shanna McFadden, prosjektleder

Tips til grafiske designere?

- Ta muligheter som dette og få alt du kan ut av dem! Det har Elise gjort, og når hun er ferdig på skolen vil hun ha en portefølje som inneholder en dagsaktuell, synlig merkevare. Vi har nasjonale ambisjoner for dette merket, og Elise hjelper oss å bygge det. Ellers er det viktig å utfordre seg selv og følge med på utviklingen – lær koding, studer digital markedsføring eller lær deg så mye du kan om det! Det vil bli en del av din hverdag som grafisk designer.

Viktige erfaringer fra bransjen

- Oppgaven var kjempespennende! Det at mitt forslag ble plukket ut er utrolig stort for en førsteårsstudent som meg, sier Elise. - Jeg forventet at de skulle kjøre sitt eget løp videre, men fra starten av fikk jeg være med og følge utviklingen.

Atle og Shanna kontakter meg fremdeles for forslag og for å hjelpe til med materiell. Jeg får utfordret meg selv på flere nivåer og får mer erfaring om hvordan det er å jobbe med en kunde. Det er gull verdt!

Artikkelen fortsetter under bildet...

Merkevaren: Elise har blant annet laget utkastet til Dirty Girls Mud Run-logoen

Hva vil du jobbe med etter studietiden?

- Jeg vurderer fortsatt om jeg skal ta et år ekstra med studier for å få en bachelor. Jeg ser for meg at jeg kunne jobbe i et kommunikasjonsbyrå eller i et trykkeri. Det virker interessant! Det er så mange muligheter i arbeidslivet, og prosjekter som jeg kan tenke meg å jobbe med. Jeg gleder meg til å se hva fremtiden bringer!

bransjen er stadig i utvikling og da er det viktig å ikke falle av underveisAtle Røisland, grafisk designer i Fundament

Hva er viktig for studenter i kreative og digitale fag?

- Lær deg å tenke ut av boksen! Ha guts til å prøve noe nytt! Ikke vær redd for kritikk, det er kritikk som utvikler deg videre, sier Atle. I dag skal kampanjer ofte virke på ulike flater, både print og digitalt. Da er det viktig å se det store bildet før en legger for mye arbeid ned i noe som kanskje ikke vil fungere like bra på alle flater. Ikke vær redd for å tilegne deg nye kunnskaper, bransjen er stadig i utvikling og da er det viktig å ikke falle av underveis.

Hvordan går man frem for å få seg jobb som grafisk designer?

- Det er viktig å vise at du engasjerer deg i bransjen. Opprett en portefølje hvor du legger ut alt fra stort til smått av arbeid du har laget. Vær litt sosial og vis deg i miljøet, bli med på opplegg som Grafill legger ut f.eks. Bank på dører og be om å få presentere deg selv og din portefølje. Det handler om å bli lagt merke til. Ofte er det disse som får seg jobb i byrå når studietiden er over.

Top