Aina Cecilie Moen (31) har akkurat fullført grafisk design på Noroff Nettstudier fra Shenzhen i Kina. Se hvordan hun oppsummerer studietiden sin.

Jobber på det norske konsulatet

Aina Cecilie har bodd i Kina siden 2007 da hun flyttet til Shenzhen sammen med sin mann som tok over styringen av den kinesiske avdelingen for et norsk firma. Senere fikk hun jobb som visummedarbeider på det norske konsulatet i Guang Zhou, hvor hun fortsatt jobber.

Nylig ble hun uteksaminert med fantastiske resultater på nettstudiet grafisk design, hvor hun har vært nettstudent siden mars 2013. Vi har tatt en prat med Aina Cecilie om hennes til på Noroff Nettstudier.

Jeg liker at oppgavene er realistiske slik de vil være i arbeidslivet, hvor man jobber med reelle kunder og tilhørende problemstillinger. Aina Cecilie Moen

- Hvorfor valgte du å studere på nett?

- Ettersom jeg hadde en deltidsjobb i Kina og bor her sammen sønnen og mannen min var nettstudier det eneste studiealternativet for meg, sier hun.

- Hvordan har det vært å studere grafisk design?

- Min interesse og lidenskap er grafisk design, så det har vært veldig interessant. Jeg hadde fra før en bachelor i media management, så jeg hadde en del kunnskap innenfor feltet. Men i ettertid ser jeg at det var veldig mye jeg ikke visste eller kunne.

- Realistiske oppgaver

- Hvordan har hverdagen vært som nettstudent?

- Det har vært hands-on-oppgaver der det måtte designes og produseres mye, men det har vært lite skriveoppgaver, noe jeg setter stor pris på. Jeg liker at oppgavene er realistiske slik de vil være i arbeidslivet, hvor man jobber med reelle kunder og tilhørende problemstillinger, slik at man også får erfaring med kundebehandling og ikke bare design.

- Starten av ukene gikk ut på å sette seg inn i oppgavene, lese nettstudieforumet og se hva andre studenter hadde gjort. Deretter planlegger man uka og estimerer hvor mye tid som trengs til hver oppgave. Det å lage fremdriftsplaner er viktig for å kunne levere i tide. Mange har kanskje den oppfatningen at nettstudier er en mer avslappende måte å studere på, men det vil jeg ikke si. Det er like stort press på levering og prestering som å gå på en fysisk skole, sier hun.

- Hvordan har det vært å ikke ha en lærer fysisk til stede under studietiden?

- Det har gått greit. Nettstudiene har et forum der studentene får svar og tilbakemeldinger fra både medstudenter og lærere.

Mange har kanskje den oppfatningen at nettstudier er en mer avslappende måte å studere på, men det vil jeg ikke si. Aina Cecilie Moen

- Nettstudenter har jo stor fleksibilitet i studiehverdagen sin. Hvordan har selvdisiplinen vært?

- Jeg har veldig mye selvdisiplin og setter store krav til meg selv, og jeg gir sjelden opp uansett hvor tøft og vanskelig det er. Jeg tror nok det er gode egenskaper når man skal følge et nettstudie. Samtidig får man en del press fra skolen om å levere i tide, og vi får gode tilbakemeldinger på hva som kan forbedres. Jeg følte ikke det var så lett å bare sluntre unna heller. Det er viktig å henge med, for det går fort frem og det skal læres mye på kort tid.

- Hvor viktig er selvdisiplin for en nettstudent?

- Veldig viktig! Det er helt avgjørende.

Studieveileder imponert

Studieveileder Nina Kjellingland er imponert over Aina Cecilie:

- Det har vært veldig inspirerende å ha Aina Cecilie som student hos oss. Hun var en meget positiv og interessert student, sier Kjellingland. - Hun deltok mye på nettstudieforumet vårt og kunne ofte komme med verdifulle tips til både studenter og veiledere. Aina forstod hva nettstudier tilbyr og også kravet til dette med egeninnsats. Hun er svært selvstendig i arbeidet sitt.

Her i Shenzhen i Kina har Aina Cecile Moen fullført sine studier i grafisk design. Foto: Shutterstock.

- Veldig effektiv måte å studere på

Jeg føler denne måten å lære på; hands on, gode læringsvideoer og relevante oppgaver har gitt meg veldig mye kunnskap på kort tid. Aina Cecilie Moen

- Hvordan har læringsutbyttet ditt vært?

- Jeg føler denne måten å lære på; hands on, gode læringsvideoer og relevante oppgaver har gitt meg veldig mye kunnskap på kort tid. Det er veldig effektivt, sier Aina Cecilie. - Samtidig føler jeg meg mer selvsikker både på det jeg gjør og hvordan jeg skal behandle kunder. Men jeg kjenner at dette bare er starten og det er mye mer å lære.

- Hvordan vil du vurdere leksjonene?

- Jeg synes leksjonene er av veldig høy kvalitet. Det er nok det jeg har satt mest pris på, at programmet er så godt satt sammen med oppgaver og leksjoner. Det er veldig positivt at man har tilgang til så mange kvalitetsrike videoer hvor man har mulighet til å gå raskere gjennom det man vet fra før, og repetere de delene man føler man trenger grundigere fordypning i. Dette gjør hele nettstudiekonseptet veldig effektivt.

- Vil du anbefale denne måten å studere på?

- Ja det vil jeg. Jeg er veldig fornøyd med denne måten å studere på og ser hvor praktisk og effektivt det er, spesielt for folk som har mye annet i livet, for eksempel jobb og familie.

- Hva er planene dine fremover?

- Nå er målet å få arbeidserfaring for å videre søke jobber i den kreative industrien. Jeg kunne tenke meg å jobbe i et kreativt team. Branding er nok det feltet jeg synes er mest spennende, men jeg synes det er viktig å være god innenfor flere felt. Dermed kan man tilby kunden et vidt spekter av produkter.

- Jeg har vært i Kina i snart åtte år og det er kanskje på tide å vende snuten hjemover snart. Men jeg håper jeg får tilegnet meg god arbeidserfaring her først. Jeg er jo i mulighetens land så alt kan skje. I mellomtiden vil jeg holde meg aktiv, oppdatert og inspirert.

Vi ønsker Aina Cecilie lykke til videre!

Se Aina Cecilies portfolio her.

Besøk Aina Cecilies blogg her.


Studietilbud ved Noroff Nettstudier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top