Rundt 70 studenter og lærere fra Noroff var på Animex-festivalen i Middlesbrough 8 – 12 februar.

Rundt 70 studenter og lærere fra Noroff Instituttet var på Animex Festivalen i Middlesbrough 8 – 12 februar. Studentene Morten Formo og Ine-Louise Andersen studerer 3D Design og Animasjon i Bergen. De er begge enige om at opplevelsene, foredragene og møte med bransjen på Teesside University har vært veldig lærerikt og spennende. Deres beste tips til andre som skal på Animex er å ikke gå i klynger. Skill deg ut, vær frampå og gjør et inntrykk. ”Er du god nok og frempå kan det føre til konkrete oppdrag for de største selskapene”, sier Ine-Louise.

Bergen - Middlesbrough

Studentene og lærere fra 3D Design og Animasjon i Bergen hadde en lang reise fra Bergen til Teesside og Animex Festivalen i Middlesbrough. Turen begynte med tog fra Bergen til Oslo, så buss fra Oslo S til Torp flyplass. Deretter bar det videre med fly fra Torp til Liverpool og bil fra Liverpool til Middlesbrough. Studentene lagde en liten videoblogg fra turen til Animex. Se klippene fra reisen her! Etter mange timer var Noroff’ere på plass på festivalen tidlig om morgenen mandag 8.februar. Dagene som fulgte var spennende og travle med 5-6 foredrag og seminarer hver dag. Morten og Ine-Lousie, studenter på 3D Design og Animasjon i Bergen kan fortelle at de fikk stor inspirasjon fra foredragene og at det ukes-lange oppholdet på Animex var utrolig lærerikt og spennende.

De største selskapene

Flere av verdens største selskaper fra animasjons- og spillbransjen er representert på Animex. Representanter fra både Dreamworks, Pixar, Udon, Valve, Infinity Ward, Sony og en rekke andre større og mellomstore selskaper holdt foredrag og seminarer for de kunnskapshungrige studentene som nå er på vei inn i bransjen. ”Vi fikk møtt og snakket med representanter fra flere store selskaper. Det som overrasket oss mest var faktisk hvor åpne og down-to-earth de alle var. De var interessert i å høre om oss og hva vi jobber med. De var åpen og ærlig om bransjen og hvordan arbeidet innen spill- og animasjonsbransjen fungerer”, sier Morten. Ine-Lousie husker spesielt godt foredraget til Scott Campbell. Han jobber med concept art og som art director i spillbransjen, og er med på produksjonen av spillet Brutal Legend, et spill med store rockestjerner fra Hollywood der flere kjente musikere og stjerner har stemmene sine med i spillet. Brutal Legend er blitt veldig populært i USA og resten av Europa. ”Scott var veldig åpen og viste et utrolig engasjement. Jeg fikk pratet med han en til en flere ganger”, sier Morten. En anne foredragsholder var Alex Trowers som jobber i det britiske selskapet Blackrock Studios . Han fikk god kontakt med lærere og studenter fra Noroff og sa selv at han svært gjerne ønsket å ta turen til Norge og gjesteforelese i 3D klassene på Noroff. Han har jobbet innen spillbransjen siden tidlig 90-tallet og har lang erfaring som spilldesigner.

Workshops og sosialisering med bransjefolk

Onsdag 10.februar var dagen satt av til workshops. Noroff studentene var taktisk og delte seg slik at de kunne få med seg flere ulike workshops. Etterpå kunne de oppdatere hverandre og gi referat fra oppgavene de jobbet med i de ulike gruppene. Ine-Lousie var på workshop med Stuard Sumida. Han er antropolog og med sin anatomi-kunnskap har han blitt hyret inn hos flere av de største selskapene. ”Stuard har på grunn av sin anatomikunnskap jobbet med flere store produksjoner i blant annet Dreamworks og med flere store Disney klassikere”. Studentene på Noroff er alle enig i at mange av foredragene satte sterke inntrykk og de har fått påfyll med masse inspirasjon. Morten kan fortelle at han husker foredraget til canadieren Jim Zubkavich spesielt godt. ”Han er en legendarisk tegner og jobber til dagen i et lite men velkjent amerikansk freelanceselskap Udon. Udon tegner blant annet mye konseptkunst for det store japanske spillselskapet, Capcom, og de er godt kjent for sine fantastiske tegninger. Jim holdt et seminar om nettverksbygging, og vi fikk mange gode tips om hvordan man skal komme seg inn i bransjen”.

Nettverksbygging og bachelor på Teesside University

Rekrutteringsansvarlig i Pixar var også tilstede. Hun hadde seminar om hva som er viktig å skille seg ut på for å få innpass i bransjen. Det som ble poengtert ekstra tydelig er at det er ekstremt viktig å tilpasse sin portefolie etter hvilken jobb eller oppdrag du søker. Dersom du er på jakt etter generelle tilbakemeldinger på arbeid du har gjort kan du selvsagt ta med deg hele mappen, men dersom du er ute etter en konkret jobb eller et oppdrag må du spisse porteføljen og velge ut det beste innenfor det du søker deg til. Et velkjent uttrykk er ”Kill your darlings”. Dette gjelder også innenfor denne bransjen. Du må av og til utelate eller ta bort gode arbeider du har gjort siden de ikke alltid er like relevant for den konkrete jobben du søker. ”Rekrutteringsdamen fra Pixar anbefalte oss også å lage en elektronisk portefølje og skrive blogg. Det er veldig nyttig for talentspeidere og rekrutteringspersonale å følge blogger slik at de kan se fremgangen og utviklingen til søkere og nykommere i bransjen”, sier Morten. Flere av kveldene i Middlesbrough havnet mange av Noroff studentene på middager og fester med bransjefolk. "Vi bodde på Chadwick Gusethouse som ligger bare 5-10 minutters gange fra universitetsområdet. Dette var veldig greit slik at vi kunne sosialisere oss med de andre fra festivalen også på kveldstid", sier Ine-Lousie. Noroff-studentene har fått med seg flere visittkort og e-post adresser hjem, og tilbakemeldingene fra bransjefolket er at de fleste av dem er interessert i å svare på spørsmål og følge studentene videre i læringsprosessen og den faglige utviklingen. Mange av 3D-studentene på Noroff skal studere bachelor på Teesside Univeristy til høsten, og 1-års studentene til neste år, høst 2011. Det blir spennende å se om kontaktene fra Animex-oppholdet utvikler seg for våre flinke 3D-studenter!

DESVERRE VAR DET FOTOGRAFERINGSFORBUD INNE PÅ ANIMEX FESTIVALEN OG FRA FOREDRAGENE. VI HAR DERFOR BEGRENSET MED BILDER FRA SELVE FESTIVALEN. HER KOMMER UANSETT NOEN HYGGELIGE STUDENT-BILDER:

alt
Klar for avreise, Bergen togstasjon søndag 7.februar

alt
Velkommen til Middlesbrough!

alt
Studentene samlet i baren på Teesside University

alt
Asiatisk mat med spisepinner

alt
Det ble mange resturantbesøk

alt
Sosialisering med bransjefolk og andre besøkende i felleslokalet til Animex Festivalen

alt
Mer hygge i baren på Teesside University

Top