Nyoppstartet visualiseringsselskap satser på 3D, film foto og VFX.

Broomstick visualiserer ideer, drømmer og produkter. Vi tilbyr at fra promovideoer, foto, dronevideoer, reklamefilmer og rene 3D-filmer med full CG, sier Jim Sivertsen (30), daglig leder i det unge selskapet.

– Ved hjelp av 3D-teknologi kan vi visualisere alt vi ønsker, sier Kristian Thuesen (27) og utdyper:

– Utviklingen på fagfeltet går fort, og dette gjør 3D ekstra spennende. Det er egentlig ingen begrensninger i hva vi kan utvikle, utdyper han.

I tillegg til Jim og Kristian, består det nyoppstartede selskapet består av Raymond Ingebretsen (40) og Alexander Ribe (28). De fire gründerne eier selskapet med lik andel.

Alle gikk på 3D-studier på Noroff Kristiansand.

Ved hjelp av 3D-teknologi kan vi visualisere alt vi ønsker.Kristian Thuesen

– Hvorfor startet dere Broomstick?

– Alle fire jobbet som selvstendig næringsdrivende innenfor samme felt. Jeg tok initiativet til å se på mulighetene for å skape noe større sammen. Det er begrenset hva man får til på egenhånd, sier Jim.

– Det var litt tilfeldigheter som gjorde at vi fikk samlet alle fire, men heldigvis klaffet det for alle, legger han til.

– Når vi jobber sammen i team kan vi levere produksjoner av høyere kvalitet. Vi får dermed en synergieffekt og kapasitet til å levere til større kunder, sier Kristian, som påpeker at selskapet også tar mindre oppdrag.

Artikkelen fortsetter...

Exterior: Visualisering av Broomstick.

– Vi skal konkurrere

Alle har tidligere jobbet med visualisering for selskaper i offshore-bransjen.

– Vi er ekstra flinke på offshore, men vi fokuserer på alle bransjer. Alle har tidligere kunder som vi nå samler til selskapet, og vi har fått mange jobber allerede, sier de.

Selskapet holder til på Lund i Kristiansand, men er tilgjengelige for kunder over hele landet.

– Vi er på ingen måte låst til Kristiansand. Vi sikter mye bredere enn det, sier Jim og forsikrer at de kan betjene kunder over hele landet.

– Vi skal konkurrere og utfordre Oslo-byråene, sier gründerne.

– Hvordan har oppstarten gått? 

– Det er mye innsats i starten, og mye som skal på plass. Det er krevende å være gründere, selv om det for det meste er givende arbeid, sier Kristian.

– Ja, i startfasen er det naturligvis mye planlegging. Vi fokuserer nå på å få faste partnere og etablere selskapet. Vi har planlagt i to måneder, men selskapet er offisielt fire uker gammelt. Fra nå av er det fullt trøkk, sier Jim.

Artikkelen fortsetter...

Vindmøllepark: Visualisering av Broomstick.

Eldstemann får gjennomgå

– Vi har det veldig gøy på kontoret, og gleder oss til å gå på jobb, sier Jim. 

– Det er god stemning i teamet selv om vi jobber hardt. Humoren i gruppa er god, sier Kristian, som innrømmer at Raymond av og til får gjennomgå:

– Vi gjør litt narr av Raymond som er mye eldre enn oss andre. Men egentlig ser vi bare opp til han, fordi han har vært så lenge i gamet, sier han. 

Vi er ekstra flinke på offshore, men vi fokuserer på alle bransjer.Jim Sivertsen

– Hva synes dere om 3D-studiene til Noroff?

– Det var 3D-studiene som først vekket den store interessen for for fagfeltet. I 3D-studiene er man innom alt på fagfeltet. På Noroff lærte vi arbeidsdisiplin, sier Kristian.

– Er det noe fra studietiden dere drar nytte av nå?

– Ja, på 3D-studiene lærer man spesielt workflow. Den forblir, selv om man utvikler seg etter studiene. Vi lærte også hvordan man oppdaterer seg og raskt tar i bruk nye teknikker, sier Jim.

– Jeg husker at det var veldig gøy på skolen. Det var et godt læringsmiljø, med flinke faglærere. Jeg husker spesielt godt at vi dro på Animex-festivalen i England. Det var en kjempekul og spennende opplevelse, sier Kristian.

– Har dere noen råd til nye studenter?

– Egeninnsats er viktig, uansett hvilket 3D-studium du velger. Skal du studere 3D spilldesign er det viktig å huske på at å være spillinteressert er ikke det samme som å kunne jobbe med spillutvikling. Du må ha interesse for det tekniske og jobbe godt. Det finnes ingen snarveier, sier de.


Relaterte studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top