– Fremtidens arbeidstakere må være proaktive og skjønne behovene våre, og 3D-kompetanse må være en del av den digitale plattformen de må mestre, sier Marie Borgen i Nymo. 

– Tenk stort og tenk muligheter, ikke bare lås deg fast til én snever kompetanse. I Nymo kommer vi til å ha behov for folk med en overordnet digital systemforståelse, sier Marie Borgen, HR-leder i Nymo.

Nymo holder til i Grimstad og har 215 ansatte. Selskapet er en del av Sørlandets olje- og gassnæring, og leverer boremoduler og høyteknologisk leveranser til offshorevirksomheter over hele verden. Nymo både designer, monterer og tester utstyret selv, og dermed er jobbing i 3D en del av hverdagen for mange av medarbeiderne. 

I Nymo kommer vi til å ha behov for folk med en overordnet digital systemforståelse.Marie Borgen, Nymo

Stort behov for 3D-kompetente

– Vi har mange ingeniører som jobber med 3D på designbiten, men det er samtidig en kompetanse vi trenger i hele produksjonsløpet, sier hun og fortsetter:

– Det finnes jo flere felt innen 3D og hos oss er det mange som arbeider med visualiseringsverktøyer for å kunne gå inn og jobbe inni modellene. Det er en viktig del av arbeidet vårt i dag, og det blir det også fremover.

Men Borgen sier samtidig at det er de med både genuin forståelse og viljen til å lære, som ofte trekker det lengste strået i ansettelsesprosesser.

– 3D-kompetanse er bare ett av mange felt man må mestres. Vi jobber allerede i 4D og det blir det også mer av framover. Derfor er det nødvendig med bred digital kompetanse, samtidig som fremtidens arbeidstakere må evne å sette seg inn i bedriftens behov. 

For i følge Borgen, er det en mangelvare.

Vi har mange ingeniører som jobber med 3D på designbiten.Marie Borgen, Nymo

Savner digitalt fugleperspekt 

– Vi ser for lite av de kreative menneskene som er ekstra dyktige til å utnytte systemene og videreutvikle businessen vår. Her tror jeg unge, nyutdannede mennesker kan ha et fortrinn, og sånn sett kan Noroff-utdannede absolutt være attraktive for oss.

Men løft blikket, det er ett av hennes beste tips. For Nymo trenger mer enn den tradisjonelle systemutvikleren. 

– Man må ha et digitalt fugleperspektiv, for det er ingen tvil om at det er en kostnadsbesparelse med ansatte som klarer å se behov for hva vi trenger, på tvers av fagene, og som dermed være med å gjøre oss bedre, avslutter Marie Borgen i Nymo.


3D-studier på Noroff

Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top