– Fremtidens arbeidstakere må være proaktive og skjønne behovene våre, og 3D-kompetanse må være en del av den digitale plattformen de må mestre, sier Marie Borgen i Nymo. 

– Tenk stort og tenk muligheter, ikke bare lås deg fast til én snever kompetanse. I Nymo kommer vi til å ha behov for folk med en overordnet digital systemforståelse, sier Marie Borgen, HR-leder i Nymo.

Nymo holder til i Grimstad og har 215 ansatte. Selskapet er en del av Sørlandets olje- og gassnæring, og leverer boremoduler og høyteknologisk leveranser til offshorevirksomheter over hele verden. Nymo både designer, monterer og tester utstyret selv, og dermed er jobbing i 3D en del av hverdagen for mange av medarbeiderne. 

I Nymo kommer vi til å ha behov for folk med en overordnet digital systemforståelse.Marie Borgen, Nymo

Stort behov for 3D-kompetente

– Vi har mange ingeniører som jobber med 3D på designbiten, men det er samtidig en kompetanse vi trenger i hele produksjonsløpet, sier hun og fortsetter:

– Det finnes jo flere felt innen 3D og hos oss er det mange som arbeider med visualiseringsverktøyer for å kunne gå inn og jobbe inni modellene. Det er en viktig del av arbeidet vårt i dag, og det blir det også fremover.

Men Borgen sier samtidig at det er de med både genuin forståelse og viljen til å lære, som ofte trekker det lengste strået i ansettelsesprosesser.

– 3D-kompetanse er bare ett av mange felt man må mestres. Vi jobber allerede i 4D og det blir det også mer av framover. Derfor er det nødvendig med bred digital kompetanse, samtidig som fremtidens arbeidstakere må evne å sette seg inn i bedriftens behov. 

For i følge Borgen, er det en mangelvare.

Vi har mange ingeniører som jobber med 3D på designbiten.Marie Borgen, Nymo

Savner digitalt fugleperspekt 

– Vi ser for lite av de kreative menneskene som er ekstra dyktige til å utnytte systemene og videreutvikle businessen vår. Her tror jeg unge, nyutdannede mennesker kan ha et fortrinn, og sånn sett kan Noroff-utdannede absolutt være attraktive for oss.

Men løft blikket, det er ett av hennes beste tips. For Nymo trenger mer enn den tradisjonelle systemutvikleren. 

– Man må ha et digitalt fugleperspektiv, for det er ingen tvil om at det er en kostnadsbesparelse med ansatte som klarer å se behov for hva vi trenger, på tvers av fagene, og som dermed være med å gjøre oss bedre, avslutter Marie Borgen i Nymo.


3D-studier på Noroff

Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Alle industrier digitaliseres og nye arbeidsprosesser vokser frem. Studenter som utdanner seg innen digital prototyping vil arbeide sammen med ingeniører og produktutviklere for å lage morgendagens produkter.

  1 år
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Bli med i frontlinjen av moderne konstruksjon, og jobb med å tegne, modellere og visualisere bygg og konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  1 år
  Oslo
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli en 3D-designer og skap naturtro animasjoner, miljøer og visualiseringer. Gi liv til spill og filmer, og lag 3D-bilder av fremtidige produkter.

  1 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli en 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt spillinnhold. Studiet gir innblikk i spillbransjens utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  2 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - spill

Dette bachelorstudiet har hovedfokus på spilldesign og spillutvikling, og forbereder deg på en rekke roller innen underholdningsbransjen og kreative næringer.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - animasjon

Dette bachelorstudiet gir en solid forståelse av animasjonsbransjen. Hovedfokuset er å designe, skape og sette sammen karakterer for spill, film og historiefortelling.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Bli en 3D filmregissør og lag animerte 3D-filmer ved hjelp av programvare og 3D-karakterer. Studiet dekker alle produksjonsfaser, fra idé til ferdig film.

  2 år
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Ønsker du å jobbe med visuelle effekter i film og TV? I dette studiet lærer du å jobbe profesjonelt med VFX innen 3D, animasjon, rotoscoping, tracking, retusjering og compositing.

  2 år
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Top