– Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre, og det er det som appellerer til meg.

Mats Lønne (20) fra Porsgrunn i Telemark er en filmnerd med store ambisjoner. Den unge nettstudenten på VFX - visuelle effekter drømmer om å bli filmregissør:

– Jeg har alltid vært fascinert av visuelle effekter (VFX). Hovedmålet mitt – og drømmen min – er å bli filmregissør. Jeg valgte å studere VFX fordi jeg har stor interesse for det, og jeg syntes det er veldig artig å drive med. I tillegg er VFX noe jeg ønsker å jobbe med dersom jeg ikke slår gjennom som regissør, smiler Mats.

– Hva er det som gjør VFX så spennende?

– Det som gjør VFX så spennende er at vi lærer å lage filmmagi. Vi lager noe som kommer til live på storskjermen, og effektene hjelper å dytte historien fremover. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre, og det er det som appellerer til meg. 

Jeg syntes studiet har levert over all forventning.Mats Lønne

– Hva synes du om studiet så langt?

– Jeg syntes studiet har levert over all forventning. Jeg lærer utrolig mye spennende og gøy, og alt er relevant. Lærerne er hyggelige, de svarer raskt og hjelper deg så godt de kan. De er også veldig profesjonelle. På læringsplattformen er det mye aktivitet, og studenter hjelper også hverandre når vi står fast. Det er et hyggelig miljø.

– Er det noen emner du liker ekstra godt?

– Jeg syntes 3D design har det vært det beste emnet så langt.

Artikkelen fortsetter...

Studentarbeid: Mats Lønne

– Frihet til å studere når man selv vil

– Hvordan fungerer det å studere på nett?

– Det fungerer veldig bra, spesielt siden studiet er så godt strukturert. Det er kjempeenkelt å få oversikt over tidsfrister og hvilken oppgaver som skal gjøres. Det beste med nettstudier er friheten man har til å kunne velge å studere når man selv vil, men det er viktig å ikke bli for slapp. Da sitter du plutselig med altfor mye arbeid igjen mot slutten av uka.

– Du lærer utrolig mye på kort tid om du putter litt innsats i det.

Du lærer utrolig mye på kort tid om du putter litt innsats i det.Mats Lønne

– Hva synes du om faglærerne?

– Vi har en hovedlærer som heter Wicus og han er veldig flink. Han er også en utrolig dyktig VFX Artist som jobber profesjonelt i bransjen. Å lære av en person som han øker motivasjonen. 

– Oppgavene vi får er veldig spennende, og man gleder seg til å gjøre dem. Noen av dem er også veldig krevende, men siden vi har et system hvor man kan velge mellom å gjøre level 1, level 2 eller level 3, så kan man balansere etter eget nivå.

– Hva vil du bruke kompetansen din på etter studiene?

– Jeg håper å bruke kompetansen min som filmregissør. Det å ha et grunnlag i VFX gjør det lettere for meg å kunne budsjettere VFX-mulighetene i en filmproduksjon. Det gjør også kommunikasjonen med VFX-selskap lettere under post production.

Vi ønsker Mats lykke til videre med studiene.


Relaterte studier

VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top