Vurderer du å studere 3D spilldesign? Da burde du ta en titt på hva Fredrik Maribo har å si.

Fredrik Maribo (24) fra Flisa studerer 3D spilldesign på Noroff Bergen. Studiet lærer studentene å utvikle kreativt spillinnhold, og gir innblikk i spillbransjens utviklingsprosesser – fra idé til lanseringsklart produkt. Fredrik vet hvorfor han valgte nettopp dette:

– Jeg har alltid likt å skape noe. Hobbyen min har lenge vært å drive med sculpting hvor man jobber mye med hendene.

– I starten av studiet fikk jeg tildelt en pc, mus og tastatur. Å få tildelt programmvarer til å gjøre kreativt arbeid føltes skremmende i starten, men når jeg først lærte meg å bruke dem gikk det opp for meg at det er akkurat som å jobbe med tradisjonell kunst. Programmene ble et verktøy og ikke et hinder, legger han til.

– Hvordan fant du ut om Noroff?

– Jeg så Noroff-skiltet utenfor Noroff Bergen, googlet det og fant ut de hadde spilldesign. Så jeg masjerte rett inn og skjønte etter én samtale at jeg kom til å være i trygge hender, så her ville jeg gå.

– Hva liker du best med studiet?

– Jeg liker at vi har veldig mye praktisk arbeid, dyktige lærere og ikke minst vennene man får.

Jeg liker at vi har veldig mye praktisk arbeid, dyktige lærere og ikke minst vennene man får.Fredrik Maribo

Studentene på 3D spilldesign starter med å lære spillprinsipper og teknikker, før de settes på prøve med sitt første spillutkast. Deretter legges lista høyere, og spillene blir mer avansert.

– Fokuset til lærerne er at vi skal prøve å faile så tidlig som mulig slik at vi kan lære av dette. Å faile er viktig, da tar vi med oss det vi har lært slik at vi ikke gjør de feilene i prosjekter som varer over tid.

– Hvordan er studiehverdagen?

– Du må jobbe hardt for å oppnå målene dine. Jeg bruker mye tid på skolen sammen med medstudentene mine, og sitter ofte til langt på kveld.

– Jeg liker den variasjonen vi får, noe som gir mye tid til eget arbeid og prosjekter. Akkurat nå lager vi et spill som vi skal pitche på Bergen game collective- en utrolig gøy mulighet.

– Hva er drømmejobben?

– Spill er mine store lidenskap og tenker å ta denne retningen videre i utdanningen. Drømmejobben er å få muligheten til å lage noe for et stort spillselskap.

Utvalgt studentarbeid – Fredrik Maribo


Relaterte studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  1 år
  Oslo, Bergen, Stavanger
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  2 år
  Oslo, Bergen, Stavanger
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  2 år
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  2 år
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Top