Vurderer du å studere 3D spilldesign? Da burde du ta en titt på hva Fredrik Maribo har å si.

Fredrik Maribo (24) fra Flisa studerer 3D spilldesign på Noroff Bergen. Studiet lærer studentene å utvikle kreativt spillinnhold, og gir innblikk i spillbransjens utviklingsprosesser – fra idé til lanseringsklart produkt. Fredrik vet hvorfor han valgte nettopp dette:

– Jeg har alltid likt å skape noe. Hobbyen min har lenge vært å drive med sculpting hvor man jobber mye med hendene.

– I starten av studiet fikk jeg tildelt en pc, mus og tastatur. Å få tildelt programmvarer til å gjøre kreativt arbeid føltes skremmende i starten, men når jeg først lærte meg å bruke dem gikk det opp for meg at det er akkurat som å jobbe med tradisjonell kunst. Programmene ble et verktøy og ikke et hinder, legger han til.

– Hvordan fant du ut om Noroff?

– Jeg så Noroff-skiltet utenfor Noroff Bergen, googlet det og fant ut de hadde spilldesign. Så jeg masjerte rett inn og skjønte etter én samtale at jeg kom til å være i trygge hender, så her ville jeg gå.

– Hva liker du best med studiet?

– Jeg liker at vi har veldig mye praktisk arbeid, dyktige lærere og ikke minst vennene man får.

Jeg liker at vi har veldig mye praktisk arbeid, dyktige lærere og ikke minst vennene man får.Fredrik Maribo

Studentene på 3D spilldesign starter med å lære spillprinsipper og teknikker, før de settes på prøve med sitt første spillutkast. Deretter legges lista høyere, og spillene blir mer avansert.

– Fokuset til lærerne er at vi skal prøve å faile så tidlig som mulig slik at vi kan lære av dette. Å faile er viktig, da tar vi med oss det vi har lært slik at vi ikke gjør de feilene i prosjekter som varer over tid.

– Hvordan er studiehverdagen?

– Du må jobbe hardt for å oppnå målene dine. Jeg bruker mye tid på skolen sammen med medstudentene mine, og sitter ofte til langt på kveld.

– Jeg liker den variasjonen vi får, noe som gir mye tid til eget arbeid og prosjekter. Akkurat nå lager vi et spill som vi skal pitche på Bergen game collective- en utrolig gøy mulighet.

– Hva er drømmejobben?

– Spill er mine store lidenskap og tenker å ta denne retningen videre i utdanningen. Drømmejobben er å få muligheten til å lage noe for et stort spillselskap.

Utvalgt studentarbeid – Fredrik Maribo


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top