studielivet, Noroff

Anja og Line sine hverdager ser ganske forskjellige ut. Hør mer om forskjellene og likhetene ved å være campus- og nettstudent. 

Når du velger å bli student betyr det ikke nødvendigvis at du skal bruke all tiden din på en stol, bak en pult eller i et klasserom. På Noroff tilbys både nett- og campusstudier. Begge deler kan, som du snart skal få lese, gi en annerledes og fleksibel studiehverdag.

Line Røsæg (26) er nettstudentdigital markedsføring og Anja Amundsen (23) er campus-student på lyd- og musikkproduksjon. Vi har stilt de noen spørsmål, for å se på likheter og kontraster ved å studere på campus versus nett. 

Hvordan legger dere opp studiehverdagen?

Line: Som nettstudent begynner vi “på nytt” hver mandag, med nye oppgaver og nytt fokus. Da liker jeg å stå opp tidlig, lage kaffe, sette meg ned og gå gjennom alle dagene for å få et overblikk. Sånn vet jeg også at hvis det er noe jeg ikke skjønner og trenger hjelp til, kan jeg kontakte lærerne så tidlig som mulig.

Anja: Jeg pleier å stå opp i god tid, drikke kaffe og forberede meg litt på hva vi skal lære. Jeg syns også det er godt å gå til skolen slik at jeg får litt frisk luft før jeg skal bruke mange timer med musikk. Studiehverdagen blir også litt undervisningsstyrt fra klokken ni og frem til lunsj, og så er det lagt opp til selv-studie etter det. Da kan vi få veiledning og tilgang på alt det gode utstyret skolen har. Musikk- og lydproduksjon er jo en utdanning hvor man lærer mest ved å prøve.

«"Foto: Adobe Stock

Hva slags forventninger hadde dere på forhånd?

Line: Jeg trodde at vi skulle se videoer av forelesningene, men sånn er det jo ikke. Det var litt overraskende kanskje, når det var forventningen, men man blir vant med det. Når det ikke er streams er det mye spennende filer å lese, med stoff om temaet for uken.

Anja: Egentlig visste jeg ikke helt hva jeg gikk til, for det var nesten litt tilfeldig at jeg kom over studiet. Men jeg stilte en av lærerne mine noen spørsmål før vi begynte, og kastet meg ut i noe jeg ikke visste helt hva var.

Man lærer å bruke seg selv og finne sine studieteknikker. Line Røsæg, digital markedsføring

Hva er det beste med å være student hos Noroff?

Line: Det er utrolig fleksibelt! Selv om du har tilgang på masse studiemateriale som nettstudent, har du mye frihet til å finne materiale selv. Lærerne gir oss frihet til å velge relevant fagstoff som er riktig akkurat nå. Man lærer å bruke seg selv og finne sine studieteknikker.

Anja: Det beste er nok at det er en så liten skole og at du kommer tett på de du går i klasse med. Det er veldig behagelig å ha et såpass lite miljø. Det gjør også at kvaliteten på undervisningen øker, siden man får så god kontakt med lærerne.

«"
Foto: Jeanette L. Bækkevold

Hvorfor valgte dere Noroff?

Line: Jeg tror jeg valgte Noroff fordi de var høyt oppe i det organiske søkefeltet på Google, da jeg søkte på etter studier i digital markedsføring. Jeg har også hørt litt om Noroff fra før, og visste at skolen er flinke på teknologi.

Anja: Det var fordi jeg leste om folk som hadde gått på Noroff og det var så mye positive tilbakemeldinger. Det var også enkelt å søke - en kort og enkel prosess som gjorde det lett å velge.

Man er sitt eget produkt og det gjør meg veldig motivert til å gjøre det bra. Anja Amundsen, lyd og musikkproduksjon

Ser dere noen likheter mellom det å være nettstudent og student på campus?

Line: Vi følger jo samme struktur i forhold til tema vi er innom, og har samme semesteroppgaver. Av ulikheter blir det mindre praktisk arbeid, og da kommer det helt an på din egen motivasjon og selvdisiplin. Men, som nettstudent så får du alltid en liten praktisk oppgave etter hver dag, som du velger selv om du vil gjøre eller ikke. Det kan være lurt å gjøre om man vil få litt av den praktiske delen i studiet.

Anja: Jeg kan se for meg at man må være veldig dedikert om man skal være nettstudent, siden man styrer seg selv. Men samtidig må man også yte det lille ekstra og jobbe like hardt når man studerer noe kreativt, som lyd-og musikkproduksjon. Ved å ta en kreativ utdanning må man virkelig ha interessen for det man studerer, så det tror jeg er felles for nett- og campus-studenter. Vi studerer jo og leverer oss selv på en måte, man er sitt eget produkt og det gjør meg veldig motivert til å gjøre det bra.

«"
Foto: Jeanette L. Bækkevold

Hvis dere kan gi ett godt tips til andre studenter, hva ville det vært?

Line: Koble det du lærer til så mange caser i hverdagen som mulig. Det gjør alt du lærer på studiet mer ekte. Da får du et mer personlig forhold til det du lærer!

Anja: Ikke utsett ting! Bare gjør det med en gang, når man utsetter ting så angrer man alltid.

Har dere noe annet du vil fortelle til andre som vurderer å ta utdanningen sin hos Noroff?

Line: Hold deg i kontakt med skolen med streams og gjør litt ekstra research selv, innenfor det du har lyst til å jobbe med. Det er fort gjort å føle seg “litt mindre student” enn andre når man tar et kurs på nett, men vær aktiv og ta kontakt! Også anbefaler jeg fagskole, siden det er mye mer spesialiserende og du blir kastet ut i arbeidslivet med en gang.

Anja: Jeg vil jo absolutt anbefale det. Det er et veldig fint miljø å lære i og det er veldig spennende at Noroff har mange samarbeid på tvers av studiene. Det gjør at man lett blir kjent med andre, og kan knytte kontakter og nettverk.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top