Psykologer mener at 70 prosent av det vi lærer skyldes studieteknikk og motivasjon. Olav gikk fra å være en gjennomsnittselev til å få toppkarakterer.

Forskning viser at ved å spre ut studieøktene over flere uker eller måneder fører til den beste læringen. Olav Schewe

Forskning viser at ved å spre ut studieøktene over flere uker eller måneder fører til den beste læringen. Slik husker du mer av det du har lært på jobbintervju, og enda viktigere, når du begynner å jobbe, sier Olav Schewe.

Schewe er forfatter av boken «Superstudent», som har solgt over 25.000 eksemplarer og er oversatt til 16 språk. Han er også grunnlegger av nettstedet Superlæring.

Olav beskriver seg selv som en gjennomsnittselev som har oppnådd toppkarakterer ved hjelp av riktig studieteknikk.

Her er det verdt å spisse ørene om du ønsker å bli en bedre student, uten å ofre all fritid.

Bruk riktig teknikk

Det viktigste er hvordan du bruker tiden din, altså hvordan du lærer og løser oppgaver. Derfor er det viktig å bruke gode teknikker når du studerer.

Det er betryggende å høre- at det ikke bare handler om hvor smart man er eller hvor mye tid man bruker på studiene.

Så, hva skal man gjøre for å lære mest mulig?

Ved å høre eller teste deg selv i det du har lest, vil du huske minst 30 prosent mer. Olav Schewe

Vi vet for eksempel at ved å høre eller teste deg selv i det du har lest, vil du huske minst 30 prosent mer. Det er også viktig å snakke med andre om det man har lest. Da fester kunnskapen seg bedre og man får en dypere forståelse, sier forfatteren.

Andre måter å jobbe på kan være å jobbe med konkrete oppgaver, lese, ta notater eller lære bort det du har lært til andre.

Det er fort at det ender med skippertak. Fungerer det?

Et skippertak kan gi deg en god karakter, men ikke noe særlig mer. Skippertak bidrar nemlig ikke til langvarig læring. Det er også en risikabel strategi, for hva gjør du om du blir syk eller noe annet skjer rett før innleveringsfristen?

Han trekker frem multitasking som et annet eksempel:

Multitasking føles effektivt, men realiteten er at vi bruker lenger tid og gjør flere feil når vi multitasker. Gjør én oppgave om gangen, sier han.

Foredragsholder: I dag lærer Olav tusenvis av studenter å forbedre sin studieteknikk. Foto: Privat.

Planlegg studietid og fritid

Hos Noroff har man ett og ett fag om gangen. De fleste emnene avsluttes med en større innleveringsoppgave. Olavs beste tips er å starte med innleveringene i god tid.

Lag deg frister for når du skal være ferdig med ting. Det er også lurt å bryte innleveringsoppgaver ned i mindre deler og legge en plan. Da slipper du stress mot slutten og kan enklere få svar på spørsmål som dukker opp underveis.

Multitasking føles effektivt, men realiteten er at vi bruker lenger tid og gjør flere feil når vi multitasker. Olav Schewe

Som student får du tilgang til videolæringsverktøy, for å lære deg de praktiske arbeidsmetodene innenfor de ulike fagene.

Å se videoer er en super måte å lære på fordi du kan se det når det passer og enkelt se de om igjen.

Olav anbefaler å planlegge dagene godt- både studietiden og fritiden.

Du kan gjerne avtale med andre at dere skal møtes og jobbe sammen. Det er vanskeligere å lure seg unna når man lover andre noe. Det er også lurt å planlegge fritid på lik linje med arbeid, slik at arbeid og fritid blir balansert. Da presterer man best, avslutter han.

Vi håper du har fått noen gode tips og at du er klar for å ta fatt på livet som student 📚

     
Top