Etterspørselen etter denne kompetansen har økt på grunn av økningen av cybertrusler og datainnbrudd i vår stadig mer digitale verden, sier Head of Computing ved Noroff University College.

Fra august 2024 tilbyr Noroff University College bachelorgrad i digital etterforskning og hendelseshåndtering (Digital Forensics and Incident Response).

Teknologien utvikler seg i raskt tempo og skaper nye muligheter i denne dynamiske og mangfoldige sektoren. Digital etterforskning og hendelseshåndtering (DFIR) er et spennende felt som dreier seg om å navigere og løse problemer knyttet til digitale systemer.

Det handler om å analysere og tyde digital data for å etterforske cyberkriminalitet, begrense trusler og håndtere sikkerhetshendelser effektivt. Studenter som fullfører studiet, vil ha en analytisk tenkemåte som gjør at de kan undersøke og tolke situasjoner og data, sier Head of Computing ved Noroff University College, Emlyn Butterfield.

Hva er digital etterforskning og hendelshåndtering?

Digital etterforskning innebærer å bruke vitenskapelige prosesser for å oppdage, analysere og gjenopprette data fra digitale enheter (som datamaskiner, smarttelefoner og nettverk). Dette kan inkludere aktiviteter som å spore cyberangrep tilbake til kilden, gjenopprette tapte eller slettede data, eller avdekke digitale spor som kan antyde ondsinnet aktivitet.

Hendelseshåndtering handler derimot om å håndtere og begrense konsekvensene av cyberangrep eller andre digitale sikkerhetsbrudd. Det innebærer å ha en strukturert prosess for å håndtere enhver situasjon, som inkluderer forberedelse, oppdagelse, begrensning av trusler, eliminering og gjenoppretting.

Svært verdifull kompetanse

Emlyn forteller at Digital etterforskning og hendelshåndtering er et raskt voksende felt som kombinerer en lidenskap for cybersikkerhet med det å løse komplekse puslespill.

Bedrifter trenger eksperter som kan forstå, håndtere og etterforske disse utfordringene. Emlyn Butterfield

Ved å fordype seg i dette spennende fagområdet vil studenter få ekspertise innen avdekking og analyse av digitale bevis, sporing av cyberkriminalitet og sikring av kritiske data.

Han fortsetter:

Etterspørselen etter denne kompetansen har økt på grunn av økningen av cybertrusler og datainnbrudd i vår stadig mer digitale verden. Bedrifter trenger eksperter som kan forstå, håndtere og etterforske disse utfordringene, noe som gjør fagpersoner med disse ferdighetene svært verdifulle.

Etter å ha fullført denne bachelorgraden vil du kunne jobbe med å avsløre skjulte trusler, forhindre cyberangrep og spille en avgjørende rolle i å beskytte bedrifter, myndigheter og enkeltpersoner mot stadig nye digitale farer.

To nye bachelorgrader

Noroff vil utvide sitt studietilbud med to nye bachelorgrader i 2024. I tillegg til digital etterforskning og hendelseshåndtering, vil det også komme en bachelorgrad i digital informasjonssikkerhetsstyring og -tilsyn. Du kan sikre deg studieplass fra 1. september. Ønsker du å vite mer om våre nye studietilbud? Ta kontakt med våre studieveiledere for mer informasjon.

 Noroff University College tilbyr også IT-bachelorgrader innen Cyber Security, digital etterforskning (Digital Forensics) og Applied Data Science

     
Top