Vi er de første som tilbyr en bachelorgrad som fokuserer spesifikt på denne kompetansen, som er spådd å være en av de raskest voksende jobbsektorene over hele verden, sier professor Johan van Niekerk.

Fra august 2024 tilbyr Noroff University College bachelorgraden Digital informasjonssikkerhetsstyring og -tilsyn (Digital Assurance and Security Management). Bachelorgraden er foreløpig den eneste som fokuserer spesifikt på denne kompetansen, som er språdd å være en av de raskest voksende jobbsektorene over hele verden.

Denne graden passer for personer som er organiserte og systematiske, gode kommunikatører og som har en god generell forståelse for teknologi. Rollen krever at du jobber på et høyere, mer forretningsfokusert nivå, enn typiske tekniske cybersikkerhetspersoner. Nyutdannede vil ha en overordnet forståelse av organisasjonens generelle forretningsprosesser, kombinert med en forståelse av håndtering av cybersikkerhet og prinsippene for revisjon og overvåkning av overholdelse.

Studiet i Digital informasjonsstyring og -tilsyn skal tilbys via Nettstudier.

Studentene skal lære å sikre pålitelighet, autensitet og tilgjengelighet av informasjon ved å etablere kontroller og prosedyrer som beskytter data gjennom hele levetiden. De vil også være opptatt av det overordnede rammeverket for informasjonsbeskyttelse, inkludert både digitale og fysiske registreringer, samt systematisk undersøkelse av en organisasjons sikkerhetskontroller for å sikre overholdelse av regulatoriske krav, sier professor i Cyber Security, Johan van Niekerk.

Denne kompetansen har blitt et sentralt krav for å sikre et høyt felles nivå av cybersikkerhet både i Norge og EU. Nettverks- og informasjonssikkerhetsdirektivet (NIS2), som ble vedtatt av EU og Norge i 2023, krever at de fleste organisasjoner har personer med denne kompetansen for å bidra til å sikre at organisasjoner implementerer cybersikkerhetskontroller korrekt.

Attraktivt arbeidsmarked

Noroff University College tilbyr også IT-bachelorgrader innen Cyber Security, digital etterforskning (Digital Forensics) og Applied Data Science

Reza Sohizadeh, senior manager i PwC Norge, mener det er et attraktivt arbeidsmarked. 

Cybersikkerhetsrevisjon er en viktig del av enhver organisasjons sikkerhetsprogram. Det gir en uavhengig og objektiv vurdering av organisasjonens cybersikkerhetsstatus og identifiserer potensielle forbedringsmuligheter. Cybersikkerhetsrevisjoner identifiserer også eventuelle avvik i forhold til gjeldende forsikrifter og krav.

Nesten alle nasjonale og internasjonale prognoser indikerer et lovende marked for dette feltet de neste tiårene. Imidlertid er det en merkbar kløft mellom markedsetterspørselen etter solid kompetanse innen cybersikkerhetsrevisjon og antallet kvalifiserte arbeidstakere, sier han.

Du kan sikre deg studieplass fra 1. september. Ønsker du å vite mer om bachelorgraden? Ta kontakt med våre studieveiledere for mer informasjon. 

     
Top