Julie Fjeldsbø, nettstudier

– Jeg kan kombinere det kreative med data og teknologi, sier Julie Fjeldsbø (22).

– Når man har grafisk design i bunn så kan man spesialisere seg med så utrolig mye forskjellig, alt fra web og utvikling til typografi eller konseptutvikling. Dette gjør at man har mange ulike muligheter når man skal søke jobb, sier Julie Fjeldsbø (22).

Julie bor i København og studerer på grafisk designNoroff Nettstudier. Opprinnelig fra Bergen, har hun bodd i København gjennom hele studieløpet på snart to år.

– København er en nydelig by! Det er alltid mye å finne på og byen sprudler av liv. Hadde jeg kunne valgt så hadde jeg flyttet alle venner og familie hit og bodd her istedenfor å reise hjem til Bergen.

Man har mange ulike muligheter når man skal søke jobb.Julie Fjeldsbø

– Da jeg flyttet til København var det for å studere grafisk design her. Men når de regnet om karakterene mine fra den norske til den danske karakterskalaen så kom jeg ikke inn der jeg søkte. Da endte jeg med å lese opp og ned på nett for å finne andre løsninger, og så fant jeg Noroff. Jeg ønsket ikke å ha noe friår så jeg søkte meg rett inn på nettstudier hos Noroff og heldigvis var det akkurat startet en gruppe jeg kunne hive meg på.

– Det som appellerer til meg med grafisk design er for det første at jeg får godt utløp for de kreative ferdighetene mine, spesielt siden jeg alltid har vært glad i å tegne. Og at jeg kan kombinere det kreative med data og teknologi – jeg liker veldig godt koding og webdesign.

– Hvordan er det å studere på nettstudier?

– Jeg er et B-menneske, og da er nettstudier veldig fint. Jeg har som regel rolige morgener, og starter å lese rundt 11. Jeg sitter som regel hjemme ved stuebordet, noe som krever mye selvdisiplin, men er også super fleksibelt fordi man kan lage seg lunsj når det passer og man har frihet til å ta en pause når det ønskes. Jeg kan godt slutte å lese i fire-tiden og heller ta opp igjen noe arbeid på kvelden. Jeg er ofte veldig kreativ på kveldene, så de fleste gode ideene skribles ned etter kl. 18.

Artikkelen fortsetter...

Studentarbeid, Julie Fjeldsbø, Nettstudier

Studentarbeid: Julie Fjeldsbø.

– I tillegg til å studere på Noroff, har jeg en studiejobb i et firma som heter Ørsted. Ørsted utvinner energi gjennom vindfarmer og bioenergi og har hovedkontor rett utenfor København. Der jobber jeg med grafisk design to til tre dager i uken.

– Da vi skulle ha internship i det fjerde semesteret av nettstudiene valgte jeg å gjennomføre det hos Ørsted. I internshipet har jeg så langt laget en intern nettside for IT, klistermerker, plakater, roll-ups, infographic, navneskilter, powerpoint presentasjoner, flyers, brosjyre, print-produkter og noe digitalt.

Vær strukturert fra start!Julie Fjeldsbø

Tilbakemeldingene fra Ørsted har vært ytterst positive, og Julie fikk bare A-er fra selskapet. Videre skal Julie studere en top-up og ta bachelorgraden digital konseptutvikling på KEA i København.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Vær strukturert fra start! Det er lett å la være å lese noen dager, men det er veldig vanskelig å ta igjen alt arbeidet som skulle vært gjort. Så det lønner seg rett og slett ikke å utsette.

– Som nettstudent må man innstille seg på å gi litt ekstra for å sitte igjen med de samme kunnskapene som man ville gjort i klasserom, men jeg synes det fungerer veldig fint. Det er et veldig godt alternativ til klasseromsundervisning, spesielt for dem som trenger en mer fleksibel hverdag eller bor langt unna et campus.

– Jeg liker mitt studium i grafisk design utrolig godt. Vi får innblikk i mange flere emner enn det jeg tenkte fantes under grafisk design, og jeg har også lært at det er enda flere emner å oppsøke om man ønsker det. Jeg synes det er gøy å arbeide kreativt og praktisk, og jeg har lært utrolig mye i løpet av mine to år på Noroff som snart er over, sier Julie.


Noroff Nettstudier – Oppstart januar, mars, august og oktober

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer

Nettstudier – oppstart august 2019

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top