Silje Kveane, grafisk design nettstudier

– Ta utfordringene på strak arm og jobb godt, råder grafisk design-student Silje Kveane.

– Jeg har alltid vært glad i tegning og illustrasjon. Det er en veldig stor del av meg, og jeg prøver alltid å forbedre meg. Så i bunn og grunn vil jeg fokusere på illustrasjon videre, sier Silje Kveane (27).

Silje studerer grafisk designNoroff Nettstudier, en praktisk toårig utdanning hvor studentene lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Hun er snart ferdig på studiet.

– Grafisk design er spennende fordi man får være kreativ når man jobber, og man får være med på å skape identitet for de man jobber for.

– Det har også vært veldig spennende å få jobbe med kunder i prosjektperioder og i eksamensoppgavene. Det gir en idé om hvordan det faktisk er å jobbe som grafisk designer, og det var veldig givende for min del, sier hun.

Jeg har alltid vært glad i tegning og illustrasjon.Silje Kveane

– Studiet var midt i blinken

– Jeg er veldig glad i å jobbe kreativt, så dette studiet har vært midt i blinken for meg. Det har også vært gøy å prøve å finne min egen stil innen grafisk design, og dette er noe jeg vil fortsette å jobbe med.

– Mulighetene videre er mange, og det er flere spennende veier å ta. Det gir meg glede, sier hun.

– Hva gjør du for å utvikle dine evner innen illustrasjon?

– Jeg gir meg selv utfordringer. Jeg finner noe jeg føler jeg ikke mestrer, så øver jeg på det. Jeg prøver også ut nye stilarter, slik at jeg kan komme meg litt ut av komfortsonen min, sier hun.

– Jeg synes det går veldig greit å henge med på oppgavene. Vi får hverken for mye eller for lite. Man kommer greit gjennom studiet uten å stresse altfor mye, men det kommer selvfølgelig an på hvor flink man er til å planlegge. Så det gjelder å ha kontroll, sier hun.

Artikkelen fortsetter…

Studentarbeid: Silje Kveane

– Nettstudier fungerer veldig bra

Silje kommer fra Kaupanger i Sogn og Fjordane, og bor nå i Vennesla utenfor Kristiansand i eget hus sammen med samboer, katt og valp.

– Nettstudier fungerer veldig bra. Selv om man sitter alene, har man det digitale klasserommet hvor man kan kommunisere med klassen og lærerne.

– Jeg hadde også større mulighet for å jobbe en del ekstra. På nettstudier velger du selv når du vil studere, og du legger opp arbeidsdagen din selv.

På nettstudier velger du selv når du vil studere.Silje Kveane

Hun minner om at nettstudenter må holde fokus.

– Vi må passe på våre egne innleveringsfrister. Men så har vi også veldig stor frihet. Vil man ha en fridag eller to, så kan man jobbe ekstra hardt et par dager før, slik at man kan unne seg litt fri.

Silje forteller at hun varierer hvor hun sitter og arbeider med studiene.

– Noen dager sitter jeg i loftstua der vi har kontor. Der har jeg en større PC og tilgang på tegnebrettet mitt.

– Andre ganger sitter jeg godt plassert i sofaen med en kaffekopp og jobber time etter time. Da hender det at både valpen og katten elter hverandre på stuegulvet. Da løper plutselig valpen som en rakett opp i sofaen. Da gjelder det å berge Mac-en før den blir løpt ned, smiler hun.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Ta utfordringene på strak arm og jobb godt. Hold god oversikt over deadlines, og forsøk å planlegge dagene og ukene godt.

– Viktigst av alt er kos deg og ha det gøy, for kreative studier er moro! sier Silje.


Noroff Nettstudier – Oppstart oktober, januar, mars og august

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer

Nettstudier – oppstart august 2019

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top