Publikasjonen adresserer utfordringer som oppstår når ny teknologi vokser frem, og utdanningsmiljøene skal utdanne fagpersoner som mestrer den nye teknologien.

Den Internasjonale konferansen Computer-Human Interactions 2017 ble avholdt i Vancouver Canada i juli. Noroff presenterte publikasjonen "The Impact of Changing Technology on International Cybersecurity Curricula" som adresserer utfordringer som oppstår når ny teknologi vokser frem, og utdanningsmiljøene skal utdanne fagpersoner som kan mestre den nye teknologien.

Noroff var representert i Vancouver ved rektor Ernst Sundt.

Publikasjonen er en samproduksjon mellom Noroff University College, Norwich University ved Huw Read og Darkmatter ved Konstantinos Xynos. Fra Noroff har Professor Iain Sutherland og Tom Drange vært aktive deltakere i forskningen.

Aktiv forskning innen aktuell tematikk er viktig for Noroff. I dette tilfellet har vi sett på ny teknologi relatert til temaet Cyber Security og utdanningsløp relatert til dette i henholdsvis Norge USA og Storbritannia.

Cyber Security er et tema som vil ha bestanddeler relatert til nettverk og IT-sikkerhet, bachelor i digital etterforskning (forensics) og bachelor i applied data science være relevante, men det vil også inngå som underlag for vårt planlagte Cyber Defence-program og ikke minst være relevant i IT-sikkerhetsprosjektet Noroff har sammen med GCE Node og Digin hvor vi bygger et nytt bachelorstudium sammen med industriaktører.

Publikasjonen er også et resultat av støtten vi har fått fra Norsk Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU), project no. PNA-2015-10010, Forensics and Security Teaching Educational resources (FASTER).


IT-studier på Noroff

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top