Designer og bergensstudent Linda Hjortland Carlsen vant prisen for Beste nykommer under prisutdelingen av BT-prisen 17.januar 2014.

Konkurransen er Bergens Tidendes bidrag til å stimulere byens reklamebyråer og alle aktive kunder til å utvikle gode, kreative reklamekampanjer. 

- Jeg fikk en telefon mandag før prisutdelingen og fikk beskjed fra en hyggelig BT-ansatt at jeg var nominert til prisen for beste nykommer. Jeg ble veldig overrasket og hadde ikke trodd dette siden det var så lenge siden jeg sendte inn arbeidet mitt til nominasjon og ikke hadde hørt noe, sier Linda. Det var etter anbefaling av faglærer på Grafisk design ved Noroff Bergen, Martins Macs, at Linda sendte inn sitt plakatprosjekt for Cornerteateret i Bergen. Det viste seg å være lurt å gjøre, og faglærer Martins påpeker viktigheten av at studentene engasjerer seg og melder inn sitt arbeid til ulike konkurranser. - Det er enormt mye bra arbeid som produseres hver dag på Noroff, og plutselig er det du som står der med en pris i hånden, sier Martins. 

Stilfull prisutdeling 

Linda fikk ta med seg en kavaler til prisutdelingen, og hun hadde fått beskjed om at kavaleren måtte være en person som var engasjert i designmiljøet selv. Linda tok med seg medstudent Camilla Rognstad, og de fikk begge stor nytte av å være med på nominasjonskvelden. - Vi ble møtt med røde løpere, velkomstkomité, champagne og det var høy gallafaktor. Et live-band spilte senere på kvelden, og hele byens bransje var tilstede. Vi fikk servert en nydelig anderett og vi koste oss veldig mye, sier de to studentene. Linda og Camilla satt på bord med personer fra de store reklamebyråene og det ble en god anledning til å mingle og knytte kontakter.  


Linda og Camilla var fornøyd med den nydelige anden de fikk servert til hovedrett (Foto: Camilla Rognstad)


Linda ble ropt opp som eneste blant de nominerte til prisen for Beste nykommer 2013 (Foto: Camilla Rognstad)  
Linda blir fotografert av en BT-journalist (Foto: Camilla Rognstad)


Linda Hjortland Carlsen med prisen for Beste nykommer 2013 (Foto: Camilla Rognstad)


Vinnerprosjektet kommer opp på storskjerm under prisutdelingen (Foto: Camilla Rognstad)

Skal studere videre i England 

Før Linda startet på Noroff gikk hun studiespesialiserende med formgivningsfag på Olsvik Videregående Skole i Bergen. Skolen hadde et utvekslingsprogram med en skole i England, og på andre året VG 2 gikk hun på skole i Sør-England. Etter to år på Noroff Fagskole skal hun studere videre ved Noroff sitt samarbeidsuniversitet i England, Teesside University for å fullføre sin bachelorgrad. 

Vinnerprosjektet 

Vinnerplakaten var et skoleprosjekt som Linda leverte inn før jul. Skoleoppgaven var å lage ny designprofil til en kunde, og Linda valgte å sende inn promoteringsplakaten hun laget for det nye teateret Cornerteateteret i Bergen. - Det var en spennende oppgave som besto hovedsakelig av fotomanipulasjon, sier Linda. Hun valgte å bruke dukkemøbler fra sitt eget dukkehus fra barndommen, og brukte Ibsens Et dukkehjem som inspirasjon. Juryens begrunnelse for at prosjektet vant var at det var tydelig at det var teater det reklameers for og at designeren hadde forstått kunden. Juryen påpekte de gode kontrastene med det varme og kalde i bildet. Plakaten gir en god stoppeffekt og de synes konseptet var morsomt konsept.

VINNERPLAKATEN


Den ferdige promoteringsplakaten for Cornerteateret i Bergen (Laget av: Linda Hjortland Carlsen)

Her kan du se bilder av fotoprosessen for det ferdig produktet


Fotorealistisk bilde tatt i Bergen sentrum (Foto: Linda Hjortland Carlsen)
 
Linda brukte sine egne møbler til sitt dukkehjem fra barndommen (Foto: Linda Hjortland Carlsen) 
Bilder tatt i skolens fotostudio på Noroff Bergen (Foto: Linda Hjortland Carlsen)Bilde tatt i skolens fotostudio på Noroff Bergen (Foto: Linda Hjortland Carlsen)

     
Top