Robin trives med 3D-studiene: – Studentene og lærerene er utrolig hyggelige og du blir godt kjent med dem, sier han.

Robin Nicolay Henriksen (21) studerer 3D design og animasjon i Kristiansand. Til høsten skal han over på 3D spilldesign. Han finner mye glede i studiehverdagen:

– Klassen min er den første på lenge hvor jeg faktisk kan navnet på alle medstudentene. Her ser jeg på alle som venner. Det er en av de beste skolene jeg har gått på, sier Robin.

– Hvordan opplever du studiet ditt?

– Jeg syntes studiet mitt er veldig gøy. Jeg har lært overaskende mye. Til studentprosjektet mitt fikk jeg laget noe jeg hadde sagt til meg selv at jeg skulle klare da jeg begynte på skolen. Det var en Space Marine fra Warhammer 40k (avbildet over).

Her ser jeg på alle som venner.Robin Nicolay Henriksen

Som 3D-designer er man en slags skulptør, men jobber med digitale verktøy fremfor leire eller metall. Ved modellering bygger man en modell av forskjellige typer objekter som manipuleres og formes. Dette kan for eksempel være arkitektur, interiør, fremkomstmidler eller fantasikarakterer. 3D design og animasjon er også tilgjenglig i Oslo, Stavanger og på Noroff Nettstudier.

– Var det noen du var skeptisk til før du valgte utdanning?

– Det var egentlig ikke noe jeg var bekymret for. Dette er drømmeskolen min, sier Robin.

Noroff Kristiansand: – Jeg liker campusen vår, sier Robin. Arkivfoto.

Spiller i pausene

– Hva tenker du om studiet nå som du har gått ett år?

– Studiet er intensivt. Jeg har merket at hvis man ikke er der en dag, så er det fort gjort å havne litt bak de andre. Heldigvis er det er enkelt nok å ta det igjen hvis man spør lærerne om hjelp, men jeg skulle ønske vi kunne ha filmet undervisningen, slik at vi kunne se gjennom alt en gang til når vi er ferdige for dagen, sier han.

– Hva synes du om Campusen i Kristiansand?

– Jeg liker campusen vår. Det er lett å finne frem til det man skal, og jeg liker at skolen har flere konsoller som studentene kan benytte i pausene. Her har jeg hatt mange Super Smash-kamper med klassekameratene, sier han.

Jeg har fått flere venner som er interesert i det samme som meg. Robin Nicolay Henriksen

– Hvordan vurderer du faglærerne dine?

– Jeg har hatt David Froholt som lærer dette året. Han har vært en god lærer. I begynnelsen av året kunne jeg såvidt lage en kiste. Nå på slutten av året laget jeg som sagt en full Space Marine fra Warhammer 40k til studentprosjektet. Hvis ikke det sier noe om hvor god lærer David er så vet ikke jeg.

– Ville du anbefalt Noroff til andre?

– Ja det ville jeg. Studentene og lærerene er utrolig hyggelige og du blir godt kjent med dem. Samtidig er studiene er utrolig interessante. Jeg har fått flere venner som er interesert i det samme som meg.

– Hvordan vil du bruke kompetansen din videre?

– Jeg skal over på 3D spilldesign kommende semester. Når jeg er ferdig med det planlegger jeg å enten studere i utlandet, eller søke jobb hos spillselskaper.

Vi ønsker Robin lykke til videre med studiene.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top