Tidligere Noroff-student Einar Martinsen (21) har det gøy på jobb i rollen som 3D-artist i Storyline Studios.

Kjente produksjoner

Etter to år ved 3D filmproduksjon på Noroff i Oslo fikk Einar Martinsen drømmejobben. Storyline Studios er Norges største leverandør av utstyr og kompetanse til reklame- og filmbransjen. De har bidratt i store norske filmproduksjoner som blant annet Trolljegeren, Kongen av Bastøy, Max Manus og Fritt Vilt-filmene. Hardt arbeid, enorm innsatsvilje og et godt studiemiljø sørget for at han jobber på Storyline Studios i dag.

En lidenskap

Martinsen visste tidlig at han skulle forfølge en kreativ karrierevei. Etter å ha gjennomført tegning, form og farge gikk turen derfor videre til Noroff Fagskole og det toårige studieløpet 3D filmproduksjon. I tillegg til at man må jobbe hardt for å lykkes trekker Martinsen fram viktigheten av at en jobb bør være noe man brenner for.
– For meg har det vært viktig å finne en jobb hvor jeg virkelig trives og hvor jeg får jobbe med noe som gir mening. Dersom man ikke har lidenskap for det man driver med kan det nok bli vanskelig å motivere seg til å legge ned den ekstra innsatsen som skal til for å lykkes, sier han.

Se intervju med Einar her

Se videointervjuet med Einar hvor han forteller om studietiden ved Noroff, jobben i Storyline Studios og hvilke tips han har til hvordan du kan sikre deg din drømmejobb:

Rett valg av utdanning

Einar fant tidlig ut at 3D filmproduksjon ved Noroff var riktig i forhold til framtidige karrierevalg: ”Ettersom jeg trivdes godt med faget, jobbet jeg mye på skolen og på fritiden. Dette resulterte i overraskende kjapp fremgang innen 3D/VFX. Jeg valgte deretter å starte et eget firma så jeg kunne ta på meg freelance jobber under studietiden. Dette var et smart valgt ettersom jeg fikk enda mer tid til å jobbe med 3D og jeg lærte mye om hvordan ting fungerer innen 3D-bransjen. Jeg gjorde meg mange gode erfaringer, tilpasset meg korte deadlines og skapte en del kontakter som kunne komme godt til nytte i ettertid. Etter to år på 3D filmproduksjon satt jeg igjen med mye god erfaring og hadde muligheten til å jobbe med noe jeg virkelig brenner for - istedetfor å ta en vanlig akademisk rettet jobb.”

Fra Noroff til Storyline Studios

"Jobb hardt, profiler deg selv, sett deg svært høye mål og kjemp med alt du har for å oppnå dem!" Einar Martinsen

Einar jobber i dag på Storyline Studios, som holder til på skøyen i Oslo. De er Norges største leverandør til filmbransjen og leverer komplett pipeline til spillefilm og tv-produksjon. Dette inkluderer avdelinger innen postproduksjon; lyd, klipp, 3D/VFX, kamera, grading, online og offline. I tillegg har de også utleie av kamera, studio, dekor, kostyme, lys og grip.

Storyline Studios har jobbet med kjente spillefilmer som Max Manus, Knerten, Blåfjell, Trolljegeren, Fritt vilt og Varg Veum. De har også bidratt på en rekke reklamefilmer og kortfilmer. Einar tegner konsepter, modellerer i 3D og VFX. ”Mye av arbeidet går ut på å lage elementer og effekter som skal se ekte ut i en film eller reklameproduksjon. Dette skaper en stor variasjon innen teknikker og programvare. Ikke minst er læringsmulighetene videre enorm. Jeg føler meg svært heldig som har fått jobb i Storyline Studios.”

Einar jobbet mye med 3D på egen hånd underveis i utdannelsen på Noroff. ”Jeg jobbet lange dager utover selve undervisningsdagen. For å få mest ut av jobben jeg gjorde startet jeg et eget firma slik at jeg kunne ta på meg oppdrag som freelancer. Jeg skapte en nettside og forsøkte å profilere meg selv gjennom forum i Norge og utland. Dette mener jeg er noe av det viktigste man kan gjøre. Jeg ønsket å vise mine ambisjoner og gjerne opprettholde en blogg hvor jeg kunne profilere meg selv.”

Dobbeltsidig oppslag i 3D-artist

Med et enormt pågangsmot og ikke minst et målrettet øye kunne Einar gjøre drømmene sine til virkelighet. ”I løpet av de to årene jeg studerte på Noroff vant jeg flere konkurranser. Blant annet på The gnomonworkshop der jeg fikk 25 dvd`er med valgfrie tutorials. Dette kom godt med når jeg ønsket å videreutvikle meg selv og få tips til nye tilnærmingsmetoder fra proffesjonelle bransjemennesker. Videre publiserte det internasjonale bladet, 3D-artist, et dobbeltsidig oppslag med et av mine bilder ”Invasion” og hvor de fortalte kort om metodene mine og meg.”

Einars tips

Einar sine tips til andre som ønsker å studere kreative fag: Jobb hardt, profiler deg selv, sett deg svært høye mål og kjemp med alt du har for å oppnå dem!

Bilder lånt fra bloggen til Einar

alt

alt

Invasjon

alt

Belly Bob

     
Top