27-åringen fikk raskt en fot innenfor bransjen hos Oslo Digital, som tok kontakt direkte med Noroff for å få praksiskandidater.

Jun-Jie Yang (27) startet med noen små oppgaver for Oslo Digital, som eskalerte til frilans og nå fast ansettelse. I dag jobber han med VR-visning for store kunder som Thon Eiendom, Akershus Kunstsenter, KVIK Kjøkken og Red Bull hos Oslo Digital.

«»

Jun-Jie Yang (27). Foto: Oslo Digital

Det er mye spennende som skjer innenfor 3D. Man har rom for mye kreativitet og kan skape vakre ting. Jeg lærer noe nytt hver dag og får møte masse interessante folk, sier Jun-Jie, som har studert 3D spilldesign på Noroff.

Hverdagen til 27-åringen består i å utvikle i Unreal og lage 3D-modeller. Samtidig forteller han at mye av tiden går med til å teste ut forskjellige nyskapende teknikker, og utvikle prototyper som vi kan jobbe med videre.

Oslo Digital er et relativt nyetablert byrå som jobber med digitalisering og innovasjon, med tung kompetanse innenfor e-handel. Oslo Digital jobber med PropTech, derav kommer VR og Unreal inn i bildet.

Jeg håper jeg får muligheten til å jobbe videre med 3D og Unreal, og at jeg får mange flere kule oppgaver å jobbe med, sier Jun-Jie.

Videointervju med Jun-Jie. Artikkelen fortsetter etter videoen...

Høyt nivå blant 3D-studentene hos Noroff

Ifølge Edmond Yang (38), kreativ leder i Oslo Digital, tok selskapet direkte kontakt med Noroff for å komme i kontakt med praktikanter, etter anbefaling fra andre.

Etter intervjuer med studenter skjønte vi at nivået var høyt. Inntrykket av kandidatene var godt, men Jun-Jie skilte seg ut, ved at han hadde kompetansen vi trengte. Vi i Oslo Digital føler oss heldige som har fått Jun-Jie som ansatt, sier Edmond.

Han tror det er viktig å få en fot innenfor bransjen for studentene så tidlig som mulig.

– Ved å skaffe seg ekte referanser er det lettere å få jobb når man blir ferdig med studiene. De studentene som har jobbet med ekte kunder og prosjekter, blir ofte prioritert fremfor de som ikke har gjort det, sier Edmond videre.

Noroff tilbyr 21 studier innen teknologi og digitale medier på fagskole- og bachelornivå. Studiene er utviklet i samarbeid med næringslivet med mål om at studentene skal gå rett i jobb etter utdanningen.

«»

Edmond Yang. Foto: Oslo Digital

Tror 3D-kompetanse vil bli etterspurt i arbeidsmarkedet

Edmond tror at kompetanse innenfor 3D kommer til å bli mer etterspurt og aktuell i arbeidsmarkedet fremover.

AR og VR blir også mer og mer modent i markedet, og vil spille en større rolle i årene som kommer, sier han.

Hvilke ferdigheter har dere behov for fremover?

Akkurat nå bruker vi hovedsakelig Unreal til å utvikle eiendomsprosjekter, og skal gå inn i flere innovasjonsprosjekter innenfor helse og læring. Vi ser etter flere som kan hjelpe oss videre, alt fra 3D-artister til utviklere, men også spesialkompetanse innenfor lys/ visualisering, teksturering og selvfølgelig UX/UI design i forbindelse med VR. I tillegg leker vi med virtuelle studioer på kontoret, avslutter han. 

Følg Oslo Digital på Facebook her.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top