– Utdanningen har åpnet flere muligheter i jobbmarkedet og jeg har signert kontrakt med ny arbeidsgiver som digital markedsfører, sier hun. 

Med to små barn, lederstilling og en mann som reiser mye i jobben var det ikke aktuelt, eller i det hele tatt mulig, å få til å studere på en annen måte enn på nett. Tanken bak nettstudier- at man kan studere hvor som helst, passer meg utmerket, sier Jeanette Rong (29).

Det eneste arbeidsverktøyet du trenger er en datamaskin og tilgang til internett. Jeanette Rong

29-åringen studerer digital markedsføringNoroff Nettstudier.

Fleksibiliteten kunne ikke blitt bedre, og det eneste arbeidsverktøyet du trenger er en datamaskin og tilgang til internett. Derfor har jeg kunne gjøre mye skolearbeid på vei til jobb, på hytta og til og med på stranda i sommer.

Multitasking og prioritering

Jeanette jobber til daglig som butikksjef i en klesbutikk, samtidig som hun er fulltidsstudent.

Det har uten tvil vært et travelt år, men samtidig også et av de mest givende årene. Jeg har lært vanvittig mye som jeg har kunnet ta i bruk i sjefsstillingen min og har samtidig blitt flinkere til å multitaske og prioritere tiden min.

Jeanette forteller at mye av det hun lærer i studiet omhandler sosiale medier, noe som har vært veldig relevant i jobben. 

Jeg har også lært masse om merkevare og merkevarebygging, og har tatt i bruk flere av tingene jeg har lært i studiet inn i jobben.

Digital markedsføring er et spennende fagfelt fordi det er i stadig utvikling. Ikke minst så er den digitale verden mer gjeldende nå enn noensinne før og vi blir stadig mer påvirket av hva vi ser gjennom skjermene våre. Hvordan det hele er satt sammen er utrolig spennende, og det å lære hva som skal til for å skape god digital markedsføring for en bedrift er noe jeg synes er veldig interessant.

«"

Studentarbeid: Jeanette har laget en digital profil for en tenkt bedrift. Foto: Skjermdump

Studiehverdagen

Som nettstudent på digital markedsføring får man tilgang til en ny moduloppgave hver mandag.

Jeg går gjennom hva jeg skal skrive om og noterer ned hva jeg skal lese. Jeg lager en timeplan basert på det og bruker som regel hver kveld etter at barna har lagt seg til å skrive på oppgaven som skal leveres inn, smiler hun.

Gjennom gruppearbeid har jeg kommet i kontakt med flere andre nettstudenter, det har vært veldig givende. Det krever en del selvdisiplin og motivasjon for å sitte alene og studere, så det å skaffe seg en sparringspartner eller tre har vært gull verdt for meg.

Hun fortsetter:

Jeg snakker så å si daglig med andre nettstudenter jeg har blitt kjent med, og oppgavene vi samarbeidet på har nok båret preg av at vi har kjennskap til hverandre både personlig og som studenter- på en veldig positiv måte.

Gjennom det «digitale klasserommet» kan man som nettstudent delta i forum, og stille spørsmål til faglærer og medstudenter.

En melding på nett erstatter en håndsopprekning. Jeanette Rong

Dialogen flyter som i et vanlig klasserom, hvor en melding på nett nå erstatter en håndsopprekning, sier Jeanette engasjert.

Hvilken oppfølging får du som nettstudent?

Vi får alltid tilbakemeldinger på innleveringene våre, enten muntlig via en lydfil eller skriftlig. Tilbakemeldingene er konstruktive og belyser både det som var bra, og hva man kanskje kunne gjort annerledes.

Attraktiv med fagskoleutdanning

29-åringen har fra før en bachelor i retorikk fra Universitetet i Bergen.

Da jeg begynte å søke jobber fant jeg fort ut at det var mange om beinet på de stillingene som var interessante. Jeg innså at utdanningen min kunne oppfattes som for bred, noe jeg etter litt tid fant en løsning på ved å begynne å studere digital markedsføring på nett.

Studiet hos Noroff har allerede gitt henne mange muligheter.

– Studiet har åpnet flere muligheter i jobbmarkedet og jeg har signert kontrakt med ny arbeidsgiver som digital markedsfører fra januar. Firmaet heter Fix It, og tilbyr en komplett kasse – og kommunikasjonsløsning med blant annet egen app for norske frisører – og velværesalonger.

Jeg mener at man blir attraktiv i arbeidsmarkedet med en fagskoleutdanning, fordi kursene er såpass fokuserte på et emne og målrettet mot spesifikke arbeidsfelt.

Hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Mitt råd er å gi alt du har. Guts på, bruk tiden du har disponibelt godt og start tidlig med å opparbeide deg gode rutiner. Da vil både lesing og skriving gå som en lek- uttellingen kan kanskje være drømmejobben!

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top