Video4 har kåret Geir Andersen (24) som "Årets fotograf".

Under Diamond Awards, Noroffs årlige skoleavslutning, fikk Geir Andersen (24) fra Geilo den prestisjefulle prisen som “Årets fotograf”. Bak prisen står Video4, en av Norges fremste leverandører av audio-visuelt utstyr i Norge. Juryen trekker spesielt fram Andersens evne til å mestre flere ulike roller i én og samme produksjon, fra fotograf til skuespiller, komponist og scenograf. Juryen trekker også fram hans evne til å gjøre sine medstudenter bedre.

Video4 prisen deles ut hvert år til en fotograf som har gjort seg spesielt godt utmerket innen foto og lys.

Vel fortjent

Geir kommer opprinnelig fra Geilo men bor for tiden i Bergen. Han har de siste årene studert Filmproduksjon ved utdanningsinstitusjonen Noroff i Bergen. Andersens faglærer ved Noroff, Bjørn Bøthun, gir Geir de beste skussmål og er ikke overrasket over at det var nettopp Andersen som vant prisen. - Det er fullt fortjent at Geir vant prisen for “årets fotograf. Han er lidenskapelig interessert i film, og ved Noroff har han spesialisert seg som fotograf og lyssetter. Han har vist seg svært faglig dyktig og har både hatt og mestret en svært bratt læringskurve, noe som allerede gjør han til en moden fotograf tatt i betraktning hans unge alder. Han har videre en utpreget sans for estetikk innen å bruke lys som effekt og dramaturgisk virkemiddel. Han gjør foto og lyssetting med en stoisk ro, mener Bøthun.

Flink til å gjøre andre bedre

- Geir har en egen evne til å gjøre sine medstudenter bedre. Dette henger sammen med at Geir har en grunnleggende tanke og idé bak alt han gjør. Dette gjør at han er flink til å lese regissørens visjoner og gjøre dem enda bedre, sier Bøthun videre.

Mangfoldig repertoar

Gode kunstnere har ofte talenter på flere områder, slik er det også med Geir. - Når han ikke står bak kamera så har han gjennom studietiden også fått demonstrert gode egenskaper som skuespiller i et ti-talls filmer med god suksess. Han har også komponert filmmusikk og spilt den inn selv. Samtidig har han vist gode egenskaper som scenograf og ikke minst når det gjelder å lage det man kaller special effects, altså spesialeffekter til bruk i film, sier Bøthun.

Juryens begrunnelse

"Årets Video4 pris deles i år ut til en student som har utmerket seg på flere fagfelt. Årets vinner har vist seg talentfull på mange områder, vinneren har vist et godt øye for det visuelle i form av utmerket fotografering og imponerende lyssetting. Vinneren har også vist talent som skuespiller, som komponist, scenograf og innenfor special effects".

     
Top