Jeg lærer teknologiene markedet etterspør, så dette er virkelig en gyllen mulighet til å komme inn på arbeidsmarkedet, sier Jonathan.

Experis Academys graduateprogram kombinerer tre måneders akselerert læring hos Noroff med en 12 måneders spesialiseringsperiode. Nesten 100 studenter vil i løpet av 2019 ha vært gjennom upskill-programmer i Java, .Net og andre tilpassede utdanningsprogrammer.

En målsetting for Experis Academy er å ta en ledende rolle for å dekke det store kompetansegapet som eksisterer på IT-markedet.

En av studentene hos Experis Academy er Jonathan Poyti Stang. Han var utdannet innen matematikk, men fikk raskt erfare at arbeidsmarkedet krever mer enn bare utdannelse.

Jeg lærer teknologiene markedet etterspør. Jonathan Poyti Stang

Etter å ha tatt en bachelorgrad i matematikk, med flere informatikkfag, begynte jeg å søke jobber, men fikk ikke napp. Det var veldig frustrerende, sier han.

Jonathan oppdaget kortkurset Experis Academy, og så at dette var en unik mulighet til å oppdatere IT-kompetansen og samtidig få relevant yrkeserfaring.

Jeg lærer teknologiene markedet etterspør, så dette er virkelig en gyllen mulighet til å komme inn på arbeidsmarkedet, sier han.

Garantert jobb

Etter 15 måneder hos Experis Academy vil han være ferdig utdannet Fullstack Javautvikler.

Graduateprogrammet til Experis Academy starter med et skreddersydd kurs som løper over tre måneder. Her kombineres teori, casearbeid og sertifiseringsløp i Java hos Noroff, hvor det pedagogiske opplegget er basert på prinsipper som «accelerated learning» og «flipped classroom». De neste 12 månedene går studentene ut i en spesialiseringsperiode hvor de får brukt sine nye ferdigheter i praksis.

– De tre første månedene har vært halvveis som skole og halvveis som jobb. Vi har vært 23 stykker i klassen og hatt det veldig gøy sammen, samtidig som vi har hatt som krav å jobbe åtte timer hver dag.

Jonathan har akkurat begynt sin spesialiseringsperiode som konsulent hos Distribution Innovation, noe som kommer til å gi han den praktiske arbeidserfaringen han manglet, samt et verdifullt nettverk. 

Det har vært halvveis som skole og halvveis som jobb. Jonathan Poyti Stang

Samarbeid med Noroff

Experis Academy, som er en del av ManpowerGroup, er utviklet i samarbeid med næringslivet og Noroff.

Gjennom Noroff sin kompetanse og pedagogiske ekspertise kan vi sikre at næringslivets etterspørsel blir reell kompetanse for kandidatene. Vi kan raskt endre og tilrettelegge for at kandidatene lærer seg det næringslivet faktisk etterspør, sier Maro Valsamidis, Managing Director i Experis Academy.

Han fortsetter:

I dag forandrer teknologiene selskapene og ikke motsatt, dermed kan dagens kunnskap være utdatert om ett til to år. Derfor er fleksibilitet, interesse og innstilling om livslang læring spesielt viktig, og noe vi opplever at Noroff deler vårt syn om, sier han. 

Tar interessen for IT et trinn videre

Helene Hunding Harmens (27) har master i visuelle effekter, men ønsket etter flere år i arbeidslivet å jobbe med IT-programmering.

Jeg var på jakt etter nye utfordringer, men visste at jeg manglet programmeringskompetanse. Da jeg kom over en reklame for Experis Academy kom jeg frem til at det var akkurat dette jeg trengte - intensiv opplæring som fører til jobb.

Hun mener at arbeidsmarkedet er stort.

Det finnes masse jobber og er tydelig stor etterspørsel etter kompetansen vi sitter igjen med. Helene Hunding Harmens

Jeg har sjekket litt på FINN.no, bare fordi jeg er nysgjerrig. Det finnes masse jobber og er tydelig stor etterspørsel etter kompetansen jeg sitter igjen med. Fordelen er at vi også har lært Fullstack, fra start til slutt. Selv om man kanskje ikke kommer til å jobbe Fullstack har man god forståelse av det. Det er veldig nyttig, uansett om man jobber frontend eller backend, sier hun.

Helene skal ha sin spesialiseringsperiode hos Vipps.

 Jeg er jo på en måte sikret jobb ut livet. Experis har sagt at hvis vi senere i livet ikke får jobb vil de hjelpe oss med å finne noe. Det er gull verdt, sier 27-åringen.

I løpet av programmet får studentene sertifiseringene Java 8 SE Programmer I og II, i tillegg til konkurransedyktig lønn gjennom hele programmet.

 Jeg vil helt klart anbefale Experis Academy. Dersom man ønsker en vei innenfor programmering, front- og backend, fullstack og Java, er dette et godt alternativ. Jeg er veldig fornøyd, avslutter Helene.

     
Top