Noroff i Oslo opplever ekstremt stor pågang på sine kreative studier og har besluttet å utvide med hele 3 nye klasserom for å møte behovet.

Med en økt kapasitet på 72 ekstra studieplasser åpnes nye muligheter og flere kan søke opptak i dag.

Uventede søkertall

"Beslutningen om å øke antall studieplasser i Oslo ble tatt tidlig i vår da vi fikk se at søkermassen økte timer for time", forteller en fornøyd studieveileder, Silje Sigvartsson. "En slik pågang har absolutt vært kjempespennende og ikke minst utfordrende ettersom vi har personlige samtaler med hver enkelt søker. I tillegg til meg selv har både lærere og studenter stilt til disposisjon for å ønske velkommen til Noroff. Noen søkere til filmstudiene har fått være med på filmset sammen med andreåret Filmproduksjon, mens de fleste andre har fått en generell omvisning og samtale med studieveileder eller lærer." Ved å inkludere studentene i omvisningen på skolen vil nye søkere knytte bånd og ha et holdepunkt når de kommer som ny student til høsten.

Flere studieplasser gir større spillerom

Noroff i Oslo ser positivt på den nye trenden og viser til de unike mulighetene som nå ligger foran kommende Noroffstudenter. ”Studenter ved Noroff har vist en økende interesse både for eksternt samarbeid og ikke minst for tverrfaglig samarbeid i løpet av studietiden. Ved å utvide antall studieplasser får vi bredere kompetanse i form av økte lærerkrefter, spekteret av interessefelt hos studenter ekspanderer i langt større grad og vi kan derfor også ha enda større fokus på å samkjøre de ulike studiene.”

Film mest populært i Oslo

Noroff tilbyr studier innen Design og mediekommunikasjon, Filmproduksjon, 3D filmproduksjon, 3D spilldesign, Lyd- og musikkproduksjon, Teknisk design med DAK 2D/3D og Nettverk- og IT-sikkerhet. ”Ved Noroff Oslo har vi sett en klar popularitet rundt filmstudiene, mens Noroff Bergen har opplevd en stor pågang på Lyd- og musikkproduksjon. Noroff Stavanger har, som eneste avdeling, klasseromsundervisning i våre IT-studier og Noroff Kristiansand tar imot andreårsstudenter ved 3D spilldesign.

Alt i alt har Oslo valgt å øke med ekstra klasser innenfor design, musikkproduksjon samt film. Disse tre studiene vil fra høsten av operere med to klasser på førsteåret for å dekke behovet.” Studieveileder Silje er ikke redd for at mange søkere blir stående uten studieplass fra høsten. ”Vi vil strekke oss langt for å kunne tilby studieplass til kvalifiserte og engasjerte søkere. Erfaringsmessig vil noe frafall påregnes når samordna opptak gir svar 20. juli. Da vil plassen gå videre til de som står på venteliste. Det er derfor på ingen måte forsent for nye søkere å komme på banen nå i siste liten. Men om vi er nødt til å velge mellom søkerne vil veiledningssamtalen vi tar være et godt holdepunkt. Det gjelder det å brenne for det man skal studere," røper studieveileder Silje.

Lyd- og musikkproduksjon i ny ”forkledning”

Noroff Oslo er i full gang med å bygge om sine lokaler samt utvide klasserom. ”Lyd og musikkproduksjon skal få splitter nye studio og klasserom i Torggata. Dette er en svært omfattende byggeprosess med å få inn de riktige elementene og fasiliteter som skal til for å kvalitetssikre studiet. I tillegg til dagens lærerkrefter er vi igang med nyansettelser for å gi det beste grunnlaget av kompetanse innenfor de områdene som kreves for musikkprodusenter i dag,” forteller studieveileder Silje.

 

Kunne du tenke deg å studere et kreativt fag i Oslo til høsten? Ta kontakt med oss via vår chat, telefon eller epost.

     
Top