Blant studieretningen med sterkest vekst i år finner vi IT-studier. Det er ikke så rart. Velger du en utdanning innen IT og teknologi, er du nærmest garantert jobb.

Blant studieretningene med sterkest vekst i år finner vi nettopp IT-studier. Ifølge Samordna opptak har 7126 personer søkt, mot 6266 i fjor. På fem år er antallet søkere med IT-fag som førstevalg doblet.

Det er ikke så rart: Næringslivets behov for nyutdannede teknologer har skutt i været.

Til tross for en økning i antall søkere til IT-studier, øker behovet for kompetanse i bransjen betydelig. Alt tyder på at denne trenden vil fortsette i lang tid framover. Ifølge NIFU-rapporten vil fire av ti IT-arbeidsplasser stå tomme i 2030, dersom ingen tiltak gjøres.

Det betyr at det er gode jobbmuligheter for deg som velger en IT-utdanning.

«"

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Et digitalt samfunn

Også Statistisk Sentralbyrå har analysert arbeidsmarkedet og peker på yrkene vi kommer til å ha størst behov for i 2035. Ifølge prognosene er utdanning innen teknologi blant de sikreste studievalgene, i tillegg til utdanning og helse og omsorg.

Norge regnes som et av de mest digitaliserte landene i verden. Men med flere systemer, øker også risikoen for angrep.

– Endringer i samfunns- og arbeidsliv, med økt digitalisering innenfor de fleste områder, har ført til et stort behov for teknologikunnskap, sier Beathe Due, prorektor i Noroff.

Noroff tilbyr spennende teknologistudier rettet mot morgendagens arbeidsmarked. Du kan velge mellom å ta en treårig bachelorgrad eller en kortere fagskoleutdanning. I tillegg tilbys studiene som nettstudier.

– Vi blir mer og mer avhengige av teknologi og har mer av det rundt oss enn noen gang. Derfor trenger vi flere som kan utvikle og forvalte disse løsningene, sier Due.

«"
Foto: Jeanette L. Bækkevold

«Kunstig intelligens-spesialist»

LinkedIn har i sin årlige rapport identifisert de 15 raskest voksende jobbene i verden. I årets rapport kommer det frem at behovet for personer med kunnskap om kunstig intelligens og datavitenskap fortsetter å øke i nesten alle bransjer, og ser ut til å være en av de største karrieremulighetene i vår tid.

Noroff tilbyr bachelorutdanning i applied data science i Kristiansand og på Noroff Nettstudier.  

Student med VR-briller

Særlig behov innen digital sikkerhet

Den digitale utviklingen gjør oss sårbare for cyberangrep, dataangrep og digital krigføring.

Cyber security-eksperter og deres unike kompetanse er nødvendig innen en rekke bransjer og industrier, sier Beathe videre.

En studie fra Capgemini anslår at mangelen på cyber security-spesialister vil øke til 3,5 millioner innen 2021. 

Ekspertisen og ferdighetene studentene tilegner seg gjennom en bachelorgrad i cyber security er sterkt etterspurt, og vil bli viktigere enn noen gang i privat og offentlig sektor.

Noroff tilbyr flere ulike retninger innenfor teknologistudier. Alle studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.


IT-studier på Noroff

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top