Kristiansand er en super studentby som har mye å tilby. Byen er en god blanding av vakre naturopplevelser, yrende menneskeliv og et sterkt studentmiljø.

Når noe går «greit» for en sørlending, betyr det egentlig veldig bra 🤷🏼‍

Kunne du tenke deg å studere på Sørlandet? I denne artikkelen har vi samlet syv av grunnene til at du bør velge Kristiansand som din studentby. 

👩🏼‍🎓 Studentmiljø

Studentmiljøet i Kristiansand er inkluderende og sammensveiset. Ifølge en undersøkelse fra SHoT utført i 2019, er tilfredsheten hos studentene i Sørøst-Norge høyest hos studentene i Kristiansand, med hele 79 prosent.

Denne sørlandsperlen har mye å by på! Byen har mange studenter, noe som gjør at studentmiljøet i byen generelt er stort, likevel er Kristiansand i seg selv en liten by noe som gjør det enkelt å bli kjent med medstudenter. Byen tilbyr både studentpub, fadderuke og studentkvelder på byen, og ikke minst studentrabatter i fleng!

Campus 

Campus Kristiansand holder til i moderne og tidsriktige lokaler i sentrum av byen. Campus inneholder blant annet auditorier, grupperom, mingleområde, fotostudio og motion capture-studio. Lokalene er i umiddelbar nærhet til sentrumskjernen med sitt rikholdige utelivstilbud, Bystranda, Aquarama, Fiskebrygga og strandpromenaden, noe som gjør trivselsfaktoren like høy på utsiden som på innsiden. På campus finner du alle nødvendige fasiliteter og et godt sosialt miljø. Campus Kristiansand er nært knyttet til bransjen.

«"

Foto: Katrine

🌿 Turmuligheter

Naturopplevelser er ikke en mangelvare i vakre Kristiansand. Her kan du gå topptur til Den omvendte båt, ta en badetur til stampene i Baneheia, spise vafler på Odderøya eller gå tur i flotte omgivelser i Ravnedalen.

Andre fine turmuligheter er blant annet Vågsbygdskogen hvor du finner Lille Preikestolen, Møvik fort med bygninger fra andre verdenskrig omgitt av idyllisk natur og ikke minst Ansteins fyr som byr på flott skjærgård og gode bademuligheter på veien. Byen har også flere kjente sandstrender som blant annet Bystranda, Bertesbukta og Hamresanden, samt et mangfold av svaberg hvor du kan nyte late sommerdager.

Yrende byliv

Kristiansand er en flott by året rundt, men sommeren er likevel noe helt spesielt. Mange turister, både norske og utenlandske, trekkes til byen i sommermånedene. Byen kan tilby et mangfold aktiviteter både for barn og voksne. Om sommeren foregår også den årlige festivalen Palmesus på bystranda i sentrum av byen. Dette er en fantastisk helg hvor byen fylles av musikkinteresserte og festglade menneske. Ellers er både handlegaten og utelivet fylt av yrende liv store deler av året. 

«"

Foto: Jeanette L. Bækkevold

📔 Leseplasser

Både for nett- og campusstudenter kan det være gunstig med litt variasjon av studiested iblant. Kristiansand har blant annet et eget bibliotek hvor man både kan booke rom til gruppearbeid, sitte i stillesal eller bare få en endring av omgivelsene under prosjektjobbing. Det er gratis å sitte på biblioteket og åpningstidene er gunstige.

Utenom biblioteket har byen utallige kaféer som fungerer godt for studenter som trenger et avbrekk. For å nevne noen er blant annet kaféene drømmeplassen, will.i.juice og Dampbageriet gode steder for oppgaveskriving eller gruppemøter. Mange kaféer i byen tilbyr også studentrabatt på mat og drikke!

Både bachelorstudier og fagskoleutdanning

Hos Noroff Kristiansand har du mulighet til å velge mellom både høyskole- og fagskolestudier. 

Høyskole

Digital fagutdanning på universitets- og høyskolenivå er i ferd med å bli et benchmark og et ønske for mange arbeidsgivere innen avansert IT og digitaldrevet bransje. Konkurransen om de beste hodene er knallhard, og Noroff har tatt mål av seg å bidra til ytterligere skjerping av standarden.

Fagskole

Gjennom fagutdanningen gis du relevante utfordringer gjennom klasseromsundervisning, selvstudium, gjesteforelesninger og nært samarbeid med og innsyn i bransje, næringsliv og markedet. Våre pensumlister gjenspeiler morgendagens digitale behov.

Julius og Kaptein Sabeltann. 📷 :Dyreparken

Attraksjoner

Kristiansand by har et mangfold av attraksjoner fra Dyreparken til strandfestivalen Palmesus. Mange barnefamilier kommer til byen for å besøke Dyreparken, men her kan man ha det gøy uansett alder! Med blant annet 127 dyrearter, tivoli og tømmerenna kan Dyreparken falle i smak for de fleste. Her tilbys det også en redusert pris ved fremvisning av studentbevis.

En annen folkekjær attraksjon for Kristiansandere er fiksebrygga. Fiskebrygga er et nydelig sted med flere ulike restauranter og isbar. Om sommeren arrangeres tirsdagskonserter med allsang-musikk og ekte sørlandsidyll. I motsatt ende av strandpromenaden finner vi Aquarama. Aquarama ligger på bystranda, som bare er noen fåtalls meter unna campus. Aquarama tilbyr blant annet både treningssenter, spa, badeland og klatrevegg.

Byen har også et mangfold av treningssentre og crossfit-sentre, Escape Room, glowing golf, teater, museum, klatrepark osv. Her skal du ikke kjede deg!



Studietilbud ved Noroff Kristiansand

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top