Odd Kåre jobber med rekruttering og bemanning innen IT-bransjen, samtidig som han studerer cyber security ved Noroff.

Jeg har ikke lett aktivt etter jobb innen fagfeltet, men har likevel gjennom uformelle samtaler til nå blitt tilbudt jobbmuligheter hos fem forskjellige selskaper etter endt utdanning, sier Odd Kåre Grøtte Mosleth (27) fra Stjørdal.

Han studerer cyber securityNoroff Nettstudier.

Cyber Security-eksperter og deres unike kompetanse er i dag nødvendig innen en rekke bransjer og industrier.

Jeg har også bemerket meg at alle jobbsøknader jeg har levert har ført til at jeg har blitt kalt inn til intervju og høyt vurdert, uavhengig av bransje, etter at jeg startet på studiet. Tidligere har jeg ikke kommet til intervjuprosessen en gang, forteller Grøtte Mosleth.

Han fortsetter:

Studiet gir deg på mange måter tyngden du trenger for å kunne utføre en effektiv og god jobb, det i kombinasjon med mange andre ting kan gjøre deg veldig attraktiv innen flere bransjer.

Dagsaktuell utdanning

27-åringen jobber selv med rekruttering og bemanning innen IT-bransjen ved siden av studiet.

En av de største grunnene til at jeg valgte Noroff som studiested var muligheten til å gjennomføre studiet på nett. Jeg har alltid vært opptatt av å bygge en sterk CV og har i tillegg familie, så muligheten til å kombinere studier, jobb og familieliv var essensiell for meg.

Bachelorgraden i cyber security kan tas via Noroff Nettstudier, eller på campus i Kristiansand eller Oslo.

Cyber security er et svært dagsaktuelt tema, og blir mer og mer relevant for hver dag som går. Jeg har selv bakgrunn fra forsvaret, og det er ingen tvil om at fremtidige konflikter beveger seg mot å utspilles mye mer teknologisk, sier Odd Kåre.

De fleste store bedrifter som er avhengige av informasjonsteknologi har behov for personer med kompetanse innen nettverkssikkerhet for å sikre sine digitale eiendeler. Denne bachelorgraden gir en unik kvalifikasjon for å håndtere utfordringer på tvers av ulike organisasjoner og bransjer.

Digitalt klasserom

Noroff har lang erfaring med nettstudier. Som nettstudent får du et attraktivt utdanningsløp med tett oppfølging fra veileder, uten å noensinne møte opp fysisk på en skole.

Nettstudier hos Noroff fungerer veldig bra. Jeg har mulighet til å delta i forelesninger som streames live, stille spørsmål til foreleser, eller se forelesningene i etterkant når det passer meg. Da kan jeg spole frem og tilbake, samt stoppe videoen, dersom noe skulle være uklart, eller at jeg ønsker repetisjon av enkelte forelesninger. I tillegg til dette har vi et «digitalt klasserom», hvor vi har mulighet til å diskutere alt fra fag til sosiale aspekter ved studiet.

27-åringen har fått kontakt med andre studenter gjennom gruppearbeid og det digitale klasserommet.

Jeg har mulighet til å nå de fleste andre studentene innen flere ulike fagfelt, og kan velge helt selv hvor mye/lite kontakt jeg ønsker å ha.

- Mange muligheter

Hvor håper du at veien går videre?

Jeg føler at jeg står i en veldig heldig posisjon akkurat nå, spesielt dersom jeg får startet i en relevant deltidsstilling etter sommeren. Da vil jeg mest sannsynlig fortsette i en junorstilling der etter endt utdanning. Jeg søkte opprinnelig studiet på grunn av min bakgrunn fra forsvaret, så det kan også være en eventuell vei å gå i fremtiden. Jeg får bare vente å se hvor veien går videre, det er i alle fall mange muligheter, avslutter 27-åringen. 


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top