Mario Stjepanovic (26) sin nye app Musebox hjelper musikere å finne likesinnede. Last ned betaversjonen.

– Formålet med Musebox er å gjøre det enkelt for musikere å finne samarbeidsvillige produsenter, vokalister, instrumentalister, lydteknikere eller andre funksjoner, sier Mario Stjepanovics.

– Musebox er utviklet for å hjelpe musikere å finne riktige samarbeidspartnere, og bli inspirert til å lage ny musikk sammen med dem.

Sammen med Pernille Olestad Jensen (23) er Mario gründer bak appen Musebox, som tilrettelegger for samarbeid mellom musikere ved enkelheten av et swipe. Musebox lar brukeren filtrere etter sjanger og instrument og bla gjennom lydfiler på 10-15 sekunder. Først når to musikere matcher, åpnes profilene og kontakt kan opprettes.

Musebox er utviklet for å hjelpe musikere å finne riktige samarbeidspartnere.Mario Stjepanovic

Partene er anonyme helt til det blir en match:

– Anonymiteten er helt sentralt. Vi ønsker at musikere skal bedømme kvaliteten av den faktiske lydfilen, uten påvirkningsfaktorer som bilder eller hva man har gjort tidligere. Dette åpner for samarbeid på tvers av erfaringsnivå, og kan gjøre det enklere for unge musikere å etablere seg, sier han.

Gründerne har høye ambisjoner og tror løsningen både kan være med å skape nye sjangere og gjøre bransjen mer transparent og kvalitetsorientert.

– Per dags dato er det vanlig å legge ut et innlegg på ulike Facebookgrupper, i håp om å finne like ambisiøse musikere som en selv. Selv om sosiale plattformer som Facebook er populære blant musikere, er de ikke egnet for å finne de beste samarbeidspartnerne. Problemet er at det er veldig vanskelig å beskrive, med ord, hvem vi er som musikere, sier han.

Foto: Musebox.

– Teknologi er veldig viktig

Mario er tidligere student på lyd- og musikkproduksjon på Noroff Oslo.

– På Noroff elsker vi teknologi. Hvor viktig tror du teknologi er i et fag som lyd- og musikkproduksjon?

– Teknologi er veldig viktig. Digitalisering er avgjørende for måten musikkbransjen blir formet og videreutviklet. For en student mener jeg at kombinasjonen av fysiske og digitale løsninger er den beste måten å forstå fagfeltet.

Digitalisering er avgjørende for måten musikkbransjen blir formet og videreutviklet.Mario Stjepanovic

– Jeg tror ikke Musebox hadde funnet sted hvis ikke det hadde vært for alt jeg lærte på Noroff. Med utrolig engasjerte lærere stortrivdes jeg i klasserommet! Etter forelesningene ble mange av studentene igjen på skolen hvor vi jobbet sammen og vi lærte fra hverandre.

– Hvor mange har lastet ned appen?

– Omtrent 200 musikere hadde forhåndspåmeldt seg til å teste ut betaversjonen. Det er takket være studieprogrammet på Noroff. I tillegg har 150 musikere meldt seg på gjennom sosiale medier. Disse har siden vokst til over 850 unike brukere. Det er vi veldige stolte av.

– Følg dine drømmer!

– Har du noen råd på veien til nye studenter?

– Om du har lyst til å søke på Noroff så gjør det, selv om du ikke har så høy teknisk kompetanse. Så lenge du er motivert og villig til å jobbe med deg selv og sammen med andre, vil du bli overrasket over hvor fort du lærer.

Foreleserne og hele ledelsen til Noroff støtter deg – også etter studietiden.Mario Stjepanovic

Han utdyper:

– Jeg begynte på Noroff fordi jeg hadde stor interesse for faget, men jeg kunne veldig lite teknisk. Jeg var kanskje den med minst erfaring i klassen, men jeg lot meg ikke stoppe. Mot slutten av studiet i 2013 fikk jeg pris for beste arbeid.

– Ikke nøl med å følge dine drømmer! Foreleserne og hele ledelsen til Noroff støtter deg – også etter studietiden. Det er noe man ikke får så mange andre steder, sier Mario.

Musebox sin betaversjon er tilgjengelig for nedlastning på App Store og Google Play.


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top