Jeg ser for meg at yrkene som kommer ut av studiet er meget interessante, og tilbyr god jobbsikkerhet i fremtiden, sier Espen (27).

Espen Abildgaard er 27 år gammel og bor i Kristiansand. Han har allerede flere år med arbeidserfaring, men i høst bestemte han seg for å studere cyber security på Noroff for å kunne få nye jobbmuligheter.

Samfunnet blir mer digitalt for hvert år som går. Naturligvis øker også nett-kriminaliteten i takt med dette. Jeg ser for meg at yrkene som kommer ut av studiet er meget interessante, og tilbyr god jobbsikkerhet i fremtiden.

Jeg ønsker å starte karrieren min i dette faget via konsulenttjenester, spesielt innenfor GDPR lovverk. Så jeg håper mine første steg i karrieren blir innenfor et konsulentfirma som jobber med mindre bedrifter, forklarer han.

Espen er på sitt første studieår av bachelorgraden i cyber security.

Fra tekniker hos Tesla til cyber seucity-utdanning

Jeg valgte cyber security fordi jeg alltid har vært en datanerd med stor teknisk interesse. Derimot følte jeg meg aldri interessert nok til å ville holde på med programmering på fulltid. Jeg har tilbrakt de siste fire årene som tekniker på Tesla, hvor jeg jobbet mye med det digitale infotainment-systemet i kjøretøyene. Dette var med på å vekke min interesse for å holde på med digitale systemer på fulltid.

Han er foreløpig veldig fornøyd med studievalget sitt.

Som førsteårsstudent har mye av fagene vært basert på basis- og introduksjonsnivåer. Jeg kan derimot se at det vil være relevant for de neste semestrene, hvor vi skal utdype mer i de relevante fagene.

Hittil har «Network Principles» skilt seg spesielt ut som et nyttig og interessant fag. Diskré matematikk var litt vanskelig for en som ikke har vært på skolebenken siden 2011, men jeg kom meg igjennom det med en god karakter. Jeg lærte masse underveis og føler meg mye smartere enn jeg var før studiet, sier 27-åringen.

«"

Hjemmekontoret til Espen. Foto: Privat

Nettstudiet og studiehverdagen

Espen forteller at han bor kun en kort kjøretur unna campus, men nettstudier var likevel det mest attraktive valget.

Jeg ville ha den fleksibiliteten som nettstudiene tilbyr fordi jeg ønsket å gjøre mange andre typer arbeid ved siden av studiene. Å kunne sitte hjemme på datamaskinen under vanlig arbeidstid gjør meg lett tilgjengelig, og fleksibel.

Han fortsetter:

Som student som også eier bolig, er jeg kanskje litt mer avhengig av inntekt enn andre studenter. Som nettstudent kan jeg lett være fleksibel med arbeidstider og arbeidsoppdrag utenom det vanlige, og lett ta igjen studiene når det passer meg. Jeg prøver å jobbe kvelder der jeg kan, slik at jeg kan studere på morgenen. Derimot forekommer det dager jeg jobber på morgenen i stedet, og kan dermed ta igjen studiet på kvelden, eller helgene, forteller han.

All denne fleksibiliteten har gitt han muligheten til å skreddersy sin egen hverdag på best mulig måte.

Jeg prøver å holde en jevn rutine hver dag, som en normal arbeidsdag. Jeg står opp klokken åtte hver morgen sammen med min samboer, som går på jobb. Jeg pleier da å gjøre klar frokost og kaffe, før jeg slår meg ned på maskinen til undervisningen som begynner klokken ni. Derifra holder jeg på jevnt og trutt med skolearbeid frem til ca. klokken 16. Noen ganger lengre, ut fra hva jeg holder på med. Det blir ofte en del frivillig lesing på siden, fordi flere av fagene er veldig interessante.

Gode rutiner er noe Espen også vil anbefale videre til kommende nettstudenter.

Lag deg noen klare rutiner for hverdagen din. Det er fort gjort å bli distrahert når du arbeider på samme den maskinen som du kanskje oppbevarer både dataspill, filmer og TV-serier, avslutter han.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top