Noroff Fagskole tilbyr to spennende fagskoleutdanninger innen dataanalyse, datalæring og teknologi: Data Analyst og Applied Machine Learning.

Dersom du ønsker en karriere innen hvordan vi bruker data og digital informasjon, har Noroff to spennende studieprogrammer som kan være aktuelle for deg. Begge gir deg kvalitetssikrede ferdigheter og kunnskap som er avgjørende for å lykkes i bransjen, men hvilken studieretning er riktig for deg? La oss utforske begge studiene nærmere.

Hva inngår i studieprogrammene?

Studieretningen anvendt maskinlæring, eller Applied Machine Learning, legger vekt på å gi studenter kunnskap om de mest grunnleggende aspektene ved maskinlæring. Dette innebærer opplæring i programmering i Python for databehandling og forberedelse til maskinlæringsmodeller, håndtering av datakvalitet og organisering av data med statistiske teknikker, samt kompetanse i å forstå styrker og svakheter ved konsepter og prosesser innen big data-visualisering.

Applied Machine Learning har som hovedfokus å gi deg som student god kompetanse om hvordan systemer lærer fra data, og hvordan du kan anvende denne kunnskapen.

Utdanning innen Applied Machine Learning vil gi deg det du trenger for å lande flere spennende stillinger. Noen av disse kan være:

  • Maskinlæringsingeniør
  • Konsulent innen kunstig intelligens og datautvinning
  • Programvareutvikler

Utdanningen innenfor dataanalyse, eller Data Analyst, spesialiserer seg på databaser, skytjenester og big data. Som student vil du få kompetanse i å veilede organisasjoner til informerte beslutninger ved bruk av relevant informasjon gjennom å bruke analyse av virkelige data og tall for beslutningsformål. Du vil få erfaring med implementering av analytiske modeller og bruk av bransjeverktøy som Microsoft Excel, Microsoft Azure og PowerBI.

Målet med utdanningen er å lære deg som student å samle, organisere, og tolke data for å besvare spesifikke spørsmål som er av verdi for bedriften. Slik at du kan forstå og presentere data til andre på en god måte.

Dersom du velger å studere Data Analyst kan du se frem til spennende jobbmuligheter. Dette kan for eksempel være:

  • Finansanalytiker
  • Logistikkanalytiker
  • Dataanalytiker
  • Teknisk analytiker

Begge studieretningene har som mål å gjøre deg som student godt rustet med sterke ferdigheter og en imponerende kunnskap, slik at du kan gå rett inn i bransjen.

Hvilken retning er riktig for deg?

Før du velger utdanning er det viktig å tenke nøye gjennom interesser, lidenskap og karrieremål. Still deg gjerne disse spørsmålene hvis du er usikker på hva du skal velge;

  1. Hva engasjerer meg?
  2. Hva interesserer meg?
  3. Hva er jeg god på?
  4. Hva er mine karrieremål?
  5. Hva synes jeg er gøy å jobbe med?

Hvis du drømmer om å formidle informasjon gjennom modeller og andre verktøy, er Data Analyst veien å gå. For deg som ønsker å utforske mulighetene ved å lære systemer å lære selv, kan Applied Machine Learning være det perfekte valget.

Uansett hvilken retning du velger, åpner begge programmene døren til en spennende fremtid i den digitale verdenen. Ta det første steget mot din drømmekarriere og velg den retningen som resonnerer mest med dine ambisjoner.

Både Applied Machine Learning og Data Analyst, tilbys som nettstudium og har derfor fire oppstartsdatoer i året. Neste oppstartsdato for begge studiene kan du finne her. Data Analyst tilbys som både årsstudium og toåring utdanning der første året er identisk.


Relaterte studier

Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (2-årig)

Bli en ettertraktet dataanalytiker med avanserte ferdigheter innen blant annet databaser, skytjenester og big data. Du vil få kompetanse til å veilede organisasjoner til å ta informerte beslutninger ved å bruke relevant og oppdatert informasjon.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top