Gjennom studiet i nettverk og IT-sikkerhet lærer hun seg å bekjempe hacking og datakriminalitet.

Andrea Tomine Dybendal (20) har tatt et annerledes studievalg enn mange andre jenter på hennes alder. Hun studerer nettverk og IT-sikkerhet og drømmer om å bekjempe nettkriminalitet.

Jeg hadde ingen erfaring innen IT før jeg startet på studiet. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å studere noe helt annet, men ble overbevist etter at vi hadde om virus og cyberkriminalitet på videregående.

Det var da jeg skjønte at det er dette jeg vil jobbe med, sier 20-åringen.

Få jenter vurderer teknologiutdanning

En fersk undersøkelse gjort på vegne av Tietoevry viser at kun 14 prosent av jenter i aldersgruppen 15-25 år vurderer en utdannelse innen teknologi.

Det er ikke mange kvinner som jobber innenfor teknologi og jeg ønsker å være en av dem, sier 20-åringen engasjert.

Les også: Flere jenter burde søke IT-studier

Samfunnets økende avhengighet av digital teknologi fører til at kompetanse innen nettverk og IT-sikkerhet er stadig mer etterspurt. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir Andrea solide jobbmuligheter etter studiet.

Vil jobbe med nettsikkerhet

Det er mange sikkerhetsbrudd som skjer over hele verden, og vi trenger flere til å stoppe det. Jeg håper at jeg får jobbe med nettsikkerhet, og hjelpe bedrifter til å sikre dataene sine.

I tillegg synes jeg det hadde vært spennende å jobbe med digital etterforskning i for eksempel politiet eller Forsvaret.

Andrea har valgt å studere nettverk og IT-sikkerhet via Noroff nettstudier, slik at hun enklere kan tilpasse utdanningen til hverdagen hennes. Studiet er også tilgjengelig på campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Det vi lærer på studiet er veldig relevant for videre arbeid, sier 20-åringen.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top