IBAS er det ledende selskapet i regionen som leverer datarekonstruksjon, sletting og digital etterforskning.

BAS er det ledende selskapet i regionen som leverer datarekonstruksjon, sletting og digital etterforskning.

Studenter og ansatte fra Noroff Høyskole besøkte IBAS i Kongsvinger nylig. Der ble de ansatte og studentene møtt av Bjørn Krok, Head of Forensics, som introduserte IBAS og gav en bakgrunn til hvordan selskapene jobber i feltene dataetterforskning og e-recovery. Han fremviste noen av verktøyene som brukes til å sile gjennom enorme mengder data. Håvard Meldahl gjennomgikk deretter noen av etterforskningene som er foretatt av IBAS, og belyste problemer med å få tilgang til solid state minne, før de besøkende ble vist en forhåndsinnspilt videopresentasjon fra Torbjörn Lofterud om utfordringer ved å trekke ut rettsmedisinske data fra de ulike generasjoner av iPhones.

Gruppa fikk deretter muligheten til å se seg rundt i laboratoriet og datagjenopprettingsanlegget, geleidet av lederen for Data Recovery for IBAS, Øyvind Nyland. De ble vist ulike stadier av behandling, ulike typer saker i en etterforskning, og hvilke typer verktøy som brukes.

Presentasjonene og turen var utmerket og svært nyttig for våre studenter. Tom Drange, Foreleser på Noroff Høyskole

Tom Drange, foreleser på Noroff Høyskole sa etter besøket: - IBAS har et rykte som en av de ledende datarekonstruksjonshusene. Presentasjonene og turen var utmerket og svært nyttig for våre studenter som vurderer datarekonstruksjon som sitt alternativ som spesialistkurs i tredje år av bachelorgraden.

IBAS-medarbeider arbeider med å reparere en skadet harddisk.
     
Top