27-åringen stortrives på studiet i nettverk og IT-sikkerhet. – Faglærerne har vært veldig støttende, sier hun. 

Solveig Bell (27) studerer nettverk og IT-sikkerhet hos Noroff nettstudier. Det er en praktisk IT-utdanning, hvor du lærer å bekjempe hacking og datakriminalitet.

– Det er et område som bare blir viktigere og viktigere jo mer vi omringer oss med og blir avhengige av teknologien rundt oss. I dag har vi alt fra smarttelefoner til «smarte» kjøleskap, og vi har blitt mer vant til å dele informasjon på nettet, sier hun.

Hun fortsetter: 

– Jeg valgte nettverk og IT-sikkerhet på grunn av alle mulighetene man får i et raskt voksende fagfelt. Fra tidligere har jeg en bachelorgrad i engelsk litteratur, men fant ut at jeg ønsker en mer praktisk utdanning som utvikler seg i takt med samfunnet.

Selv om det kan være utrolig krevende til tider, er det så fantastisk når man faktisk får det tilSolveig Bell

Bratt læringskurve

Solveig hadde ingen forkunnskaper innen IT før hun begynte på studiene på Noroff. Læringskurven har derfor vært bratt, men hun har også opplevd mye mestringsfølelse.

– Ettersom jeg ikke hadde noen spesielle forkunnskaper før jeg begynte på Noroff, synes jeg det er veldig fint at man har tilgang til hele faget hele tiden, for da kan jeg bruke så mye tid jeg trenger. Selv om det kan være utrolig krevende til tider, er det så fantastisk når man faktisk får det til, smiler hun.

Ettersom nettstudiene er fleksible, har Solveig utnyttet anledningen til å utvikle seg på andre områder også. 

– Jeg har fokusert på å ta andre sertifiseringer innen IT ved siden av studiene. Jeg skal snart ta eksamen i Azure Fundamentals, og jeg håper også å ta flere før jeg er ferdig med studiene. Jeg håper at dette kan gi meg det lille ekstra på arbeidsmarkedet, sier hun. 

Dyktige faglærere

Som nettstudent foregår kontakt med både faglærere og medstudenter i forum. Solveig opplever at hun har fått god oppfølging i studietiden. 

– Faglærerne har vært veldig støttende. Hvis jeg sitter fast med en oppgave hjelper de meg så lenge jeg trenger det, helt til det løser seg. De gir ikke nødvendigvis fasiten med én gang, men støtter og dytter meg i riktig retning til jeg selv finner ut av det. Det fører til at jeg faktisk forstår problemet, og kan bruke kunnskapen videre, forteller hun. 

Veien videre inn i arbeidslivet har ikke Solveig helt bestemt seg for, men hun håper at hun får en jobb innen IT-sikkerhet.

– På det stadiet jeg er nå ser jeg så mange muligheter at jeg ikke helt har bestemt meg, men jeg synes også at det er det som er så spennende med dette faget. Med denne utdanningen har man utallige retninger og bransjer man kan gå inn i, sier hun.

Nettverk og IT-sikkerhet tilbys som nettstudier og på campus i Oslo, Bergen og Stavanger. Studiet har løpende opptak, og du kan derfor sikre deg studieplass allerede nå. 


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top