Inntil 73 prosent av tilgjengelig data blir aldri brukt på en god strategisk måte. Sannsyn AS sitt mål er å hjelpe norske virksomheter å jobbe mer datadrevet.

Å være data scientist kan se forskjellig ut fra bedrift til bedrift. Vi har tatt en prat med Morten Krogh-Moe, CEO i Sannsyn AS, for å høre mer om hvordan de jobber med data.

Først og fremst, hvem er dere?

-Vi leverer teknologi og rådgivning som gjør at bedrifter kan jobbe mer datadrevet. Selskapet ble etablert i 2012, noe som gjør oss til et av Norges mest erfarne miljøer innen big data, data science, algoritmer og nevrale nettverk, det vi på folkemunne kaller kunstig intelligens.

Hvem får jobb hos dere?

Vi rekrutterer en blanding av folk med erfaring og nyutdannede. På teknologisiden rekrutter vi både rene programmere og data scientist. De sistnevnt kommer gjerne fra litt forskjellige fagområder, men felles for dem er at de har et sterkt fundament i matematikk.

Han fortsetter:

Samtidig verdsetter vi når data scientists er litt fleksible og gjerne er sterke i programmering, eller har sterk forretningsforståelse. Vi er et spesialist-miljø, så vi stiller krav til faglig dyktighet, men samtidig ser vi etter kolleger som vil passe inn i vårt miljø. 

Noroff tilbyr en bachelorgrad i applied data science som gjør deg svært ettertraktet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse.

Voksende arbeidsmarked for data scientists

Noen av Sannsyn sine kunder er Rema 1000, Gyldendal, Felleskjøpet, med flere.

– Kan du gi noen eksempler på typiske oppdrag dere tar på dere?

I noen tilfeller leverer vi større komplette løsninger for personalisering og datainnsikt. Andre ganger levere vi mindre ekspert-prosjekter innen data science eller big data-arkitektur.

Hvordan vil du si at arbeidsmarkedet er for data scientister i dag?

Dette får meg til å tro at arbeidsmarkedet for data scientist vil bli meget godt i årene som kommer. Morten Krogh-Moe

Vi har det siste året merket en markant økning i etterspørselen også her til lands. Dette får meg til å tro at arbeidsmarkedet for data scientist vil bli meget godt i årene som kommer, spesielt for de som er litt fleksible og samtidig er sterke i et av kompetanseområdene til en data scientist som for eks programmering, eller forretningsforståelse.

Les også: Data scientist, det mest sexy yrket i det 21. århundret

Hvordan har utviklingen vært de seneste årene?

Det norske markedet har kanskje kommet litt sent i gang, tatt i betraktning av et stadig mer internasjonalt konkurransebilde, men vi i Sannsyn merker at etterspørselen etter disse tjenestene nå er sterkt økende i det norske markedet.

Hva vil du si til dem som vurderer en utdanning i Applied data science?

Jeg tror de velger en utdanning som vil gi dem mange muligheter i fremtiden i en verden som blir stadig mer digital og datadrevet, avslutter han. 


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top