Linda Bolstad og Marie Fuglestein har startet produksjonsselskapet Duo Film AS.

Tidligere Noroff studenter Linda Bolstad og Marie Fuglestein har nylig flyttet inn i lokaler på Industrihuset i Bergen. De siste månedene har de jobbet intenst med oppstarten av sitt eget produksjonsselskap Duo Film AS. Nå som etableringen er en realitet kan jentene hoppe av engasjement for hva som vil vente dem der ute!

Hardt arbeid og godt samarbeid

Som studenter på 2-året ved studiet filmproduksjon bestemte Linda og Marie seg for å satse. Ved siden av studiene startet de planleggingen av et eget produksjonsselskap. Siden april i år har de to driftige jentene jobbet intenst med oppstarten og etter lange arbeidsdager de siste månedene ser de nå at hjulene begynner å trille. Linda og Marie ble kjent med hverandre på 1-året Film- og TV-produksjon på Noroff i Bergen. De har begge jobbet som produsenter på de fleste produksjonene gjennom skolen, og mange har bemerket seg det gode samarbeidet dem i mellom. Da de introduserte ideen om å starte for seg selv i fjor hadde filmlærere i Bergen stor tro på at dette kunne bli en suksess, og en perfekt duo. – Lærerne har vært utrolig hjelpsomme og viktige ressurser for oss i oppstarten, sier jentene. De vil begge påpeke at konkurransen der ute med andre filmselskaper er stor, selv i Bergen med et relativt lite filmmiljø. – Samtidig er det et godt samarbeid mellom folk i bransjen og vi opplever at de fleste er gode støttespillere og ønsker oss velkommen med på laget, sier Marie.

alt

Linda Bolstad og Marie Fuglestein valgte å satse på eget produksjonsselskap

Duo i fremmarsj

Etter mye papirarbeid og praktiske formaliteter i oppstarten av et AS er Duo Film nå endelig en realitet. – Vi gleder oss til å gå på jobb om morgenen og ser frem til å sette i gang med prosjekter som venter, sier Linda. Forrige uke fikk jentene tilbud om en ettårig kontrakt med en investor. Kontrakten vil sikre driften av Duo Film i det kommende året. – Oppdragene vi har kontraktfestet innebærer hovedsakelig produksjoner av reklamefilmer. Vi er allerede i gang med forberedelsene og har mange arbeidstimer å fylle opp her, sier Marie. Rykter om Duo Film sin innmarsj har spredd seg i filmmiljøet i Bergen og flere forespørsler og samarbeidspartnere har allerede vist sin interesse. – Det gjelder å ha bena godt planet på jorden og ikke gape for stort alt for fort. I starten gjelder det å være ydmyk og ikke stille for store krav, sier jentene. Linda og Marie er enige om at oppstarten og responsen har gått over all forventning. Neste steg er å markedsføre Duo Film. Designstudent på Noroff Nettstudier, Charles Villarente, har utviklet og designet selskapets nettside som www.duofilm.no. – Denne skal vi bruke aktivt for å komme i kontakt med aktuelle samarbeidspartnere og oppdragsgivere, sier Linda. Gjestelærer på filmstudiet ved Noroff Trond Lindblom har laget logo til Duo Film, en logo de har fått gode tilbakemeldinger på.

alt

Jakten på støtte

Ved siden av konkrete filmprosjekter de allerede er i gang med vil jentene fokusere fullt på å få økonomisk støtte til fremtidige og større prosjekter. – En uskreven regel i Norsk Filmfond og Vest Norsk Filmsenter er typisk at for å få støtte må du ha fått støtte før, sier Marie. Det er også vesentlig å kunne vise til samarbeid med kjente navn og etablerte selskaper for å få støtte. På sikt ønsker Duo Film å jobbe med kortfilmer, kreativ dokumentar og spillefilmer. – Vi setter sammen én byggekloss om gangen og nå er det nettverksbygging og å få gode tilbakemeldinger på prosjekter vi gjør som har prioritet nummer én. Årene på Noroff har gitt oss et godt utgangspunkt av kontakter å bygge videre på og dette skal vi bruke for alt det er verdt. På vegne av Noroff ønsker vi Duo Film lykke til og gleder oss til å følge fortsettelsen.

     
Top