Jeg har alltid syntes digital markedsføring har vært spennende, nettopp fordi det er så mange muligheter innen dette fagfeltet, sier hun.

Rikke Tviberg er 23 år gammel, bor i Hérémence i Sveits og studerer digital markedsføringNoroff Nettstudier. For Rikke var valget om nettstudier enkelt og digital markedsføring var det soleklare studievalget.

Jeg er en person som liker å være fri og tilrettelegge dagene mine selv, noe som igjen dyrker kreativitet hos meg. Med mye obligatoriske oppmøter kjenner jeg at jeg fort mister motivasjonen, noe som igjen ødelegger kreativiteten min. Derfor var det kun nettstudier som var aktuelt for meg.

«"

Foto: Privat

«Learning by doing»

Jeg har alltid syntes digital markedsføring har vært spennende, nettopp fordi det er så mange muligheter innen dette fagfeltet. Du må hele tiden holde deg oppdatert på markedskanaler og trender, noe som gjør at det sjeldent blir ensformig og passer meg midt i blinken.

Skaff deg en god arbeidsrutine og vær effektiv når du først jobber, så vil du ha mye mer fritid til overs. Rikke Tviberg

Jeg begynte faktisk på en bachelorgrad innen digital markedsføring for et par år siden, men på grunn av mye obligatorisk oppmøte mistet jeg fort motivasjonen og hoppet av. To år senere kjente jeg at jeg fortsatt higet etter å studere digital markedsføring, og det var slik jeg fant Noroff. Jeg likte også deres «learning by doing»-tilnærming på studiene.

Digital markedsføring er noe Rikke virkelig brenner for, og hun er overbevist om at en god arbeidsrutine er avgjørende for å få tid til alt man vil.

I begynnelsen av studiet fikk jeg litt bakoversveis over hvor mye det egentlig var, og jeg følte jeg var mye på etterskudd. Etterhvert klarte jeg å tilrettelegge slik at jeg fikk tid til både skole, aktiviteter og andre ting jeg ville gjøre.

Det er så viktig å ikke få panikk i begynnelsen, det er mye nytt å sette seg inn i de første to månedene. Mitt råd er å bare jobbe seg gjennom det, så blir det bedre etterhvert. Skaff deg en god arbeidsrutine og vær effektiv når du først jobber, så vil du ha mye mer fritid til overs, sier 23-åringen.

«"

Foto: Privat

Tid til både studier og egne aktiviteter

Nå har jeg en så god arbeidsrutine at jeg har mye tid til både aktiviteter, trening og reising. Jeg holder mye på med alpint, og jeg er i tillegg veldig glad i toppturer og langrenn. Alle disse aktivitetene krever mye tid, men med god planlegging får jeg tid til både studier og aktivitetene jeg vil gjøre.

Det eneste jeg trenger er pc-en min og tilgang til internett. Rikke Tviberg

I tillegg liker jeg veldig godt å reise. Jeg reiser ofte for å se på verdenscuprenn i alpint i løpet av vinteren, det eneste jeg trenger er pc-en min og tilgang til internett for å ikke falle av på studiene, sier hun fornøyd.

Til tross for at Rikke reiser mye og er bosatt i Sveits har hun i løpet av studiet hatt kontakt med medstudenter og fått den hjelper hun har trengt fra sine faglærere.

Jeg har jobbet med to andre medstudenter på forrige semester prosjekt, hvor jeg virkelig fant en gruppe jeg klikket bra med arbeidsmessig. Fra lærerne synes jeg også at jeg får god hjelp og oppfølgning. Vi bruker et forum hvor vi kan stille spørsmål vi eventuelt skulle ha. Her svarer som oftest lærerne relativt kjapt, og om de ikke gjør det er de veldig raske på e-post.

Hvor går veien videre når du er ferdig utdannet?

Jeg liker å leve i nuet, så foreløpig tar jeg en dag om gangen. Vi får se hva fremtiden bringer. Hadde jeg derimot fått et tilbud fra for eksempel Red Bull, så ville jeg ikke takket nei, så lenge jeg kan ha base i Sveits og er fleksibel til å reise, smiler hun.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top