Det er mange muligheter etter to år på Noroff. Yasmine velger å bygge på fagskolestudiet med en bachelor i utlandet.

Yasmine uteksamineres fra Design og Mediekommunikasjon i juni. Etter eksamensnervene har roet seg og sommerferien er over, reiser hun til Kent i England for å ta bachelor i Grafisk Design.

Mange muligheter

Noroff Instituttet samarbeider med fire Universiteter i utlandet for å tilby studentene sine et best mulig studieløp. Likevel er det ingen hinder for at studentene søker seg inn på bachelor ved andre universiteter. Yasmine er kommet inn på anerkjente University for the Creative Arts (UCA) i Kent, England. - Jeg valgte UCA fordi jeg syns det er en av de beste skolene i England innen Grafisk Design. Yasmine skal ta bachelor i Grafisk Design og Visuell Kommunikasjon. Etter 2 år på Noroff i Bergen får hun direkte inntak på 3.året ved UCA, og det er ikke uvanlig at flere utenlandske universiteter åpner dørene for Noroff studenter med 2-årig fagskoleutdanning i Norge. Det er verdifullt for dem å ta inn studenter med bred praktisk erfaring på tredje året. – Jeg ser for meg at jeg blir værende for å ta master etterpå, sier Yasmine. Noen kan bare ikke få nok av å lære mer om og studere fagfeltet de brenner mest for. Hvilken mastergrad har du tenkt å ta? - Jeg har kanskje lyst til å prøve meg innen markedsføring etter jeg er ferdig med grafisk design. Kanskje kommer jeg tilbake for å jobbe for Noroff, sier Yasmine med et lurt smil.

Let frem informasjon og forbered søknaden godt

Yasmine råder alle andre som ønsker å ta bachelor utenom samarbeidsavtalene til Noroff og være godt forberedt før søknaden skal sendes inn. Først og fremst må du lete frem informasjon om universitetet du ønsker å studere ved. Du må også sette deg inn i fagbeskrivelser, pensumlister og forhåndskrav/kvalifikasjoner. - Du må sikre deg at studiene på Noroff kan godkjennes som første og andre året der borte, sier Yasmine. Også andre praktiske ting må du ha klart. Det første man bør sjekke er om det aktuelle universitetet er støtteberettiget fra Lånekassen. De færreste av oss kan finansiere ett år på et universitet i utlandet uten lån og stipend. Du bør også finne ut om universitetet har campus eller om du må finne bolig selv på det private markedet. Og ikke minst, forsikre deg om at du får en godkjent bachelorgrad etter det tredje året i utlandet. I flere land kreves det at utenlandsstudenter fullfører et engelsk kurs førs studiestart. Denne engelsktesten kan du ta gratis gjennom Noroff eller du kan betale en liten sum for å ta den på internett. - Søknadsprosessen har i grunn ikke vært så gale, men i motsetning til å gå gjennom Noroff der du får veldig god oppfølging fra skolen og det aktuelle universitetet, stod jeg helt alene, sier Yasmine.

Viktige valg for fremtiden

Utdanningen vår er en av de viktigste investeringene vi gjør i livet, og fremtiden vår vil formes av hvilken utdannelse vi velger. Tenker du på dette når du velger er det jo en selvfølge at du undersøker grundig og setter deg godt inn i valgene du skal ta når du vil videre på bachelor. - Du setter bare grenser for deg selv, om du har lyst til å gå på verdens beste skole innenfor 3D, film, musikk, foto, design så er det ingenting som stopper deg, i alle fall ikke to år på Noroff, sier Yasmine. Flere av våre studenter opplever å få svært positive tilbakemeldinger når de forteller at de har utdannelse fra Noroff. Skolen vår er anerkjent flere steder i utlandet, spesielt blant de innovative og praktiske universitetene. Du kan finne mye informasjon om utdanningsmuligheter ved universiteter i hele verden på nettet. Administrasjonen og lærere på skolen er behjelpelige med veiledning dersom du trenger hjelp til søknadsprosessen, valg av universitet, søknad om støtte i Lånekassen etc. Men før vi kan hjelpe deg med disse praktiske tingene må du lese, lete, kontakte universitetet og vurdere mulighetene slik at du er sikker på hvor og hvilket tredje år du vil ta! Grip dine muligheter.

     
Top