Juryen hadde en vanskelig jobb med å velge ut en hovedvinner og delvinnere fra hver runde. De 4 rundene av fotokonkurransen resulterte i over 1500 innsendte bidrag!

Vi takker alle for flotte fotoarbeider og vi ønsker dere velkommen til å delta på nye konkurranser fra høsten 2012. Juryens valg var basert på originalitet, kreativitet, design excellence og nytenkning. Hver runde hadde hvert sitt tema. Juryen tok også hensyn til tema og sammenhegn mellom tema, fotografi og bildetekst.

Temaoversikt
Runde 1 - "Nyttår"
Runde 2 - "Frihet"
Runde 3 - "Lidenskap"
Runde 4 - "Vårtegn"

Hovedvinner - Morten Espeland
Noen år skulle man ønske kunne vare alltid

alt

Juryens begrunnelse:

Et fantastisk fotografi! Profesjonelt, teknisk godt med høy kvalitet. Store og tydelige kontraster i både detaljer og fargegjengivelse. God komposisjon med motiv i forgrunn og naturen i bakgrunnen, interessant motiv, godt perspektiv og dybde, gode kontraster mellom lys og skygge, sterke linjer og kontraster i former, god balanse i komposisjon og farger. Bilde er originalt og overraskende. Bildet kan leve opp til følgende sitat:

"Et godt fotografi er et som er teknisk fullendt, hvor fotografen har full kontroll over sitt medium. Du kan nesten si at fotografiet er laget av ren, skjær vilje. Hvis jeg selv kan ta det bildet, så er det antageligvis ikke et godt fotografi. Et godt fotografi er noe som er sett eller observert på en klar måte. Det er som poesi, det vekker indre sinnstemmninger og følelser." - Grant Romer.

Grant Romer er en av verdens fremste spesialister på fotografiske prosesser, teknikker og historie. Han leder konserveringsverkstedet ved Internatinal Museum of Photography at George Eastman House i Rochster, N.Y. i USA.

 

Hovedpremie

Hovedpremien er en reise til en utenlandsk storby, et flott CANON 5D Mark II kamera og en hel dag i studio sammen med fashionfotograf Svein Bringsdal. Reisen vil være en fantastisk opplevelse, og med kameraet fra CANON er vinneren godt rustet for turen. Sammen med Svein vil du få en hel dag i studio på photoshoot!

Delvinner runde 1
Blow me away

alt

Juryens begrunnelse:

God idé! Fotografen har vært på rett sted til rett tid. Høy kontrast som gir bildet et svært urbant, men også litt oldstyle rustikt uttrykk. Spennende motiv, god komposisjon.

Et lite minus: Det som trekker ned er at dekkene er kuttet i et uheldig utsnitt. Dersom fotografen hadde fått med dekkene så ville bildet blitt mer i balanse.

Delvinner runde 2
Frihet sidelengs

alt

Juryens begrunnelse:

Vakkert fotografi! Teknisk godt. Følsom farge og kontrastgjengivelse, godt utsnitt, interessant motiv, nydelige linjer, god balanse i komposisjon, farger og kontraster.

Et lite minus: Det er sett mye av denne typen dobbeleksponering i mennesket. Bildet mangler en viss originalitet.

Delvinner runde 3
Dans med lidenskap

alt

Juryens begrunnelse:

Vi kan føle lidenskapen! Bildet har god vinkel og en fin kontrast mellom lys og skygge.

Et lite minus: Teknisk sett er motivet ikke så spennende.

Delvinner runde 4
Huldreleik

alt

Juryens begrunnelse:

Et fantastisk fotografi. Teknisk godt. Profesjonelt og høy kvalitet. Store og tydelige kontraster i både detaljer og fargegjengivelse, god komposisjon og utsnitt, spennende og mystisk motiv, god dybde, sterke linjer og kontraster i former, god balanse i komposisjon, farger og kontraster. Originalt og overraskende.


Alle vinnere vil bli kontaktet innen tirsdag 12.juni for videre informasjon om vinnerpremier. Kontakt Eline Lundervold dersom du har spørsmål vedrørende konkurransen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

     
Top