Ramona Bakke Olaussen og Cecilie Amundsen var vinnere i Serigrafibølgen 2009.

Serigrafioppgaven er en obligatorisk oppgave på multimediedesign. Studentene ble oppfordret til å levere inn arbeidene sine til Serigrafiforeningens konkurranse og studentene lagde bildene innenfor visse rammer. Temaet var ”norsk natur” og bildene skulle på best mulig måte egne seg for silketrykk med bruk av maksimalt tre farger. Vinnerne ble valgt ut etter idè og hvor egnet bildet var for trykk.

Silketrykk

Serigrafi er en grafisk trykkemetode for bilder der trykkfargen blir overført til underlaget gjennom en finmasket duk av silke. Silketrykket er preget av jevne fargeflater og klare linjer ofte i sterke farger og egner seg til tekstil, keramikk, glass, metall, plast og de fleste underlag i tillegg til papir. Trykkteknikken er utbredt i industrien og til kommersielle formål, for eksempel ved reklametrykk på gjenstander og klær.

Særegent med norsk natur

Ramona vant i Oslo med sin serigrafi ”Naturen-naturlig skapt”. Hun trekker frem noe av det mest elementære i norsk natur; fossefall, fjell, bjørn og rådyr. Bladene på treet er små grønne ostehøvler. Dette er en norsk oppfinnelse og ved å bruke dette blir naturen i bilde særegent norsk, sier Ramona. Cecilie ble valgt ut som vinner i Bergen, og hun synes dette var overraskende men veldig gøy. Hun har kalt serigrafien sin for ”Soria-Fjordia”. Grunnen for at hun har valgt dette navnet er at bilde tar utgangspunkt i Theodor Kittelsen sitt Soria Moria Slott og Geirangerfjorden. Jeg har vært i Geirangerfjorden og synes denne fjorden er et fint symbol på norsk natur, sier Cecilie.

Designstudentene på trykkeri-besøk

Begge jentene fikk beskjed om at de var vinnere i konkurransen på e-post. Gevinsten er at de får serigrafien sin trykket i 20 eksemplarer i forskjellige størrelser. I tilegg til dette er multimediedesignklassene i Oslo og i Bergen invitert med på trykkeriet for å se hvordan silketrykkingen foregår. Det har vært veldig lærerikt og gøy og være med i konkurransen, fastslår jentene.

 

     
Top