Grafisk design-studentene i Bergen samarbeider om crowfunding-prosjekt på Kickstarter. Målet er studietur til designkonferanse i Barcelona.

Det mangler ikke på engasjement i Bergen. Grafisk design-studentene på første- og andreåret har siden semesterstart samarbeidet om et crowdfunding-prosjekt på Kickstarter, hvor midlene går direkte til studietur i slutten av semesteret.

Kickstarter er et selskap gjør det mulig for prosjekter over hele verden å motta finansiell støtte fra givere. Her kan hvem som helst presentere en idé de brenner for. Dersom brukerne liker idéen, kan de velge å støtte prosjektet økonomisk. Studentene har laget en håndbok om hva man ikke skal gjøre som designer.

Line Sofie Sørensen (22) er en av studentene som jobber med kampanjen.

Om vi ikke når målet på 50.000 kroner, får vi ingenting.Line Sofie Sørensen

– Kan du fortelle om crowdfunding-prosjektet?

– Prosjektet startet som et samarbeid mellom første og andre klasse i grafisk design. Vi har sammen utviklet en bok som blant annet gir tips til hva man bør styre unna som designer, sier Line Sofie.

– Hvorfor vil dere reise til Barcelona?

– Vi ønsker å dra til Barcelona for å kunne delta på OFFF 2016 som er en tredagers designfestival. Her vil det være konferanser, workshops, utstillinger og designere fra hele verden. Dette vil gi oss muligheten til å møte og bli inspirert av noen av de beste i bransjen.

Line Sofie Sørensen

Vil til Barcelona: Line Sofie Sørensen. Foto: Silje Haugland Rangset og Tanja Tjong.

Alt eller ingenting

– Hva skjer hvis dere ikke får inn nok penger?

– Kickstarter er basert på et alt-eller-ingenting-system. Så om vi ikke når målet på 50.000 kroner, får vi ingenting. Det vil si at hvis vi samler inn 45.000 kroner og fristen går ut, får vi ingenting.

Jeg valgte Noroff fordi jeg ønsket tettere oppfølging av lærerne, og et mer personlig klassemiljø.Line Sofie Sørensen

– Dere har laget en bok om hva man ikke skal gjøre som designer. Kan du gi noen eksempler på dårlig design?

– Vi har prøvd å gi noen retningslinjer i boken vår. Jeg kan si meg enig i forfatter Marty Neumeier i at svakt eller dårlig design ofte formidler menneskelige svakheter, som latskap, sløsing, egoisme, misunnelse, frykt og så videre.

– Hva er godt design?

– Godt design formidler gode verdier, som ærlighet, nysjerrighet, substans, klarhet, mot, generøsitet og så videre.

– Sammensveiset klassemiljø

– Hvordan er det å studere på grafisk design i Bergen?

– Å studere på grafisk design i Bergen er ganske fantastisk. Vi er en liten klasse som har fått et utrolig sammensveiset klassemiljø. Alle er venner og hjelper hverandre. Skolen har i tillegg et veldig avslappet miljø som gjør det lett og bli kjent med folk på tvers av studielinjene.

Line Sofie utdyper:

– Fadderuken i startet av året gir et veldig godt grunnlag for gode bekjentskap. Som grafisk designer er det for meg veldig viktig å bygge et faglig nettverk.

Vi er en liten klasse som har fått et utrolig sammensveiset klassemiljø.Line Sofie Sørensen

– Hva synes du om faglærerne?

– Jeg har inntrykk av at faglærerne mine oppriktig bryr seg om meg som person. Jeg føler jeg kan gå til dem både om både faglige og personlige ting. Det er ganske unikt å ha et slikt forhold til lærerne etter videregående.

– Hvorfor valgte du Noroff?

– Jeg valgte Noroff fordi jeg ønsket tettere oppfølging av lærerne, og et mer personlig klassemiljø enn hva man opplever på store universiteter. I tillegg ble skolen anbefalt av venner som hadde gått der før meg.

Se daglig oppdateringer på kampanjen på instagram og facebook.

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top