Grafisk design student brukte praksisperioden hos designbyrå

– Jeg visste tidlig at jeg ville bruke eksamensperioden til praksis i bedrift, sier Karin Kvalvik Johansen (24).

Som avsluttende eksamensprosjekt i på nettstudiet grafisk design, valgte Karin å søke praksisplass hos design- og kommunikasjonsbyrået Riktig Spor. Byrået holder til i Bodø, og leverer blant annet kommunikasjonsrådgiving, designtjenester og reklame.

I tillegg til å ha imponert arbeidsgiver, ble eksamensresultatet svært bra.

Jeg syns at det er veldig inspirerende og motiverende å se det de lager, og tenker at så flink skal jeg også bli.Karin Kvalvik Johansen

– Hvordan fikk du praksisplassen?

– Jeg visste tidlig at jeg ville bruke eksamensperioden på sisteåret til praksis i bedrift, og sendte mail til daglig leder i Riktig Spor, Brita Bjørnbakk, hvor jeg inkluderte en link til porteføljen min. Vi avtalte et møte der jeg presenterte arbeider jeg hadde gjort, og senere på dagen fikk jeg beskjed om at de gjerne ville ha meg inn, sier Karin.

OPPDATERT 18.3.2016: Karin har nå fått fast jobb i Riktig Spor.

– Veldig spennende og verdifulle uker

– Hvordan har praksisperioden vært for deg?

– Det har vært noen veldig spennende og verdifulle uker hvor jeg har lært mye. Som nettstudent som vanligvis sitter alene og jobber, var det gøy å være i et byrå hvor man kan snu seg til sidemannen og få feedback, drikke kaffe og være en del av et veldig morsomt og profesjonelt fellesskap. Her er det designere som har jobbet med faget i mange år. Jeg syns at det er veldig inspirerende og motiverende å se det de lager, og tenker at så flink skal jeg også bli.

– Hvilke arbeidsoppgaver har du hatt?

Jeg har også lært mye praktisk, som hvordan man forholder seg til kunden under designprosessen og hvordan man presenterer for en kunde på en profesjonell måte.Karin Kvalvik Johansen

– Jeg har hatt en "hovedkunde" der jeg har laget logo, profil og webside for et firma som skal holde kurs og foredrag om barn og omsorgssvikt. I tillegg til har jeg vært med på flere mindre og veldig varierte prosjekter, som pakningsdesign, illustrasjon og etiketter. Jeg har også tatt del i hverdagen her med kundemøter, innsalgspresentasjoner, navneprosesser og planlegging.

– Hva har du lært i perioden?

– Bare ved å være til stede lærer man masse, og det har vært interessant å se hvordan de jobber her. På skolen skal du for eksempel ta dine egne bilder, men her kjøper man gjerne inn bilder fra forskjellige kilder. Gjennom feedback har jeg har fått mange tips for å vurdere design. Jeg har også lært mye praktisk, som hvordan man forholder seg til kunden under designprosessen og hvordan man presenterer for en kunde på en profesjonell måte.

Illustrasjon: Karin Kvalvik Johansen

Illustrasjon: Karin Kvalvik Johansen

– Karin er utrolig dyktig!

Daglig leder i Riktig Spor, Brita Bjørnbakk, skryter av Karin:

Dette viste seg å være utrolig verdifullt for oss.Brita Bjørnbakk, daglig leder, Riktig Spor

– Først var vi veldig spente på hvordan det ville bli å få inn en student i praksis, for det hadde vi ikke gjort før, sier Bjørnbakk. – Men dette viste seg å være utrolig verdifullt for oss. Karin er en person som ser ting fra en annen side enn vi er vant til, og hun er utrolig kreativ.

Byrået så raskt at Karin er en selvstending desinger:

– Vi kunne sette henne på egne oppdrag, ettersom hun er flink på kundebehandling og prosjektstyring. Dette har vært superverdifullt på oss!

Nettlærer imponert

Lærer på grafisk design ved Noroff Nettstudier, Nina Kjellingland, lar seg også imponere:

Vi håper Karin med dette kan inspirere flere nettstudenter til å forsøke det sammeNina Kjellingland, lærer Noroff Nettstudier

– Tilbakemeldingen fra Riktig Spor AS er at praksisperioden til Karin gikk strålende. Dette viser at nettstudenter kan fungere like godt som klasseromsstudenter i praksisperioder. Vi håper Karin med dette kan inspirere flere nettstudenter til å forsøke det samme, sier Kjellingland.

– Hvordan har det vært å studere på Noroff Nettstudier?

– Mine to år på Noroff Nettstudier har vært veldig bra, sier Karin. – Det ser man når man kommer inn i et byrå som her, og finner ut at oppgavene på Noroff er veldig like oppgavene man får in real life. Noroff har gitt meg bred kunnskap om programmer, designsjangre og -stiler, og jeg føler at jeg har et godt grunnlag for å gå videre på egne ben. Så tror jeg selvfølgelig at man får det man vil få ut av et slikt studie. Legger man tid og hardt arbeid inn i det vil man også få mye igjen.

– Hva er planene dine videre?

– Planen går ut på å stikke innom Riktig Spor med kake hver uke, og på den måten sjarmere meg inn i staben, smiler hun. Jeg holder for tiden på å starte opp som freelancer og skaffe meg oppdrag på egenhånd. Men jeg holder også andre muligheter åpne i tilfelle det skulle dukke opp noe spennende.

Vi ønsker Karin lykke til videre med designkarrieren!


Designstudier ved Noroff

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top