”Dette er uten tvil en av de beste grafiske uttrykkene og det mest proffe materiellet som NM noen gang har benyttet seg av”, sier en representant for styret.

Grafisk design 2 i Bergen, fra venstre: Isak Hauge, Alexander Boet Olsbø, Simen Meyer, Camilla, Rognstad, Ida Arntzen Andersen og Linda H. Carlsen.

I starten av vårsemestret fikk Grafisk Design-klassen på andreåret i Bergen en forespørsel fra Champions Kickboxing Club Bergen om å lage et nytt visuell profil for NM i kickboxing 2014.

Kunden ønsket å sette en ny standard for profilen og skape mer oppmerksomhet rundt NM i kickboxing. Den visuelle profilen skulle appellere ikke bare til deltagere men også publikum og besøkende. Studentene takket ja til oppdraget og satt i gang en omfattende arbeid med å designe logo, grafiske elementer, plakater, flyers og en ny nettside for NM i kickboxing 2014.

Å jobbe med en reell kunde er ikke en enkel oppgave men samtidig veldig lærerikt. Prosjektet ga en unik erfaring som ellers er vanskelig å skaffe seg gjennom vanlige skoleoppgaver. Studentene som deltatt i prosjektet er Camilla Rognstad, Linda H. Carlsen, Alexander Boet Olsbø, Ida Arntzen Andersen, Simen Meyer og Isak Hauge.

Lærer i Grafisk Design i Bergen, Martins Macs, mener studentene fikk en god forsmak på hvordan det er å jobbe med ekte kunde: - Det har vært utfordrende for studentene, til tider krevende og ikke alltid like kreativt som man kanskje tror, men samtidig veldig motiverende når man ser det ferdige resultatet og får en god tilbakemelding fra kunde. Som lærer på denne oppgaven kan jeg si at innsatsen fra studentene har vært utmerket. I framtiden kommer vi til å jobbe med flere sånn prosjekter, sier han.

Kunden svært fornøyd

Roy Gunnar Blommedal, styremedlem for NM i kickboxing, gir studentene ros for arbeidet:

- Samarbeidet har vært helt klart positivt fra første stund. Det er en glede å bli møtt med slik entusiasme og nysgjerrighet, ikke bare på oppdraget, men for idretten, følelser rundt sporten, og våre visjoner med prosjektet. Sluttresultatet (profilen og materiellet) ble veldig godt mottatt i klubben og i hele kickboxingmiljøet. Dette er uten tvil en av de beste grafiske uttrykkene og det mest proffe materiellet som NM noen gang har benyttet seg av. Hverken jeg eller andre i styret har noen reservasjoner mot å anbefale designerne og Noroff på det varmeste som samarbeidspartnere, sier Blommedal.

"Dette er uten tvil en av de beste grafiske uttrykkene og det mest proffe materiellet som NM noen gang har benyttet seg av." Roy Gunnar Blommedal, styremedlem NM i kickboxing

- Lærerikt med ekte kunde

Studentene som har vært med på prosjektet, synes erfaringen har vært lærerik: - Jeg synes det var spennende å ha et såpass stort event som oppgave, sier Linda H. Carlsen. - Det var veldig lærerikt å ha ekte kunde som kom med konstruktive tilbakemeldinger vi måtte ta med i betraktningen og til videre utførelse, legger hun til.

"Utbyttet i kunnskap og erfaring er mye verdt. Jobben har også åpnet flere dører for oss som designere, og andre bedrifter har vist sin interesse i ettertid av NM." Isak Hauge, student Grafisk Design 2

Alexander Boet Olsbø synes også prosjektet har vært spennende: - Jeg følte at vi fikk ett bedre innsyn/innblikk i hvordan man skal forholde seg til en ekte kunde og hva som kunne oppstå i ett slikt oppdrag. Det var også stor utfordring i å ta hensyn til alle sponsorer som skulle være med pga. klausuler i kontrakter og lignende.

Olsbø tror dette oppdraget har gitt mulighet for flere jobber i fremtiden: - Vi har blitt tilbudt å redesigne Fight Fitness i Bergen, da vi får være med på designet for hele deres visuelle profil, fra trykksaker, til interiør og webprofilering. Jeg vil i aller største grad anbefale denne type oppdrag for fremtidige klasser på Noroff, da dette gir verdifull erfaring for en kommende grafisk designer som skal ut i arbeidslivet etter Noroff, sier han.

Les mer om Grafisk Design.

     
Top